På begäran: Sundsvalls slagstyrka!

Det kommer fortfarande in någon begäran då och då på att jag ska bedöma lags slagstyrka, kul! De flesta är redan avbockade, men några lag återstår ännu så är det något lag ni vill ha bedömt är det bara att höra av sig!

Idag blir det semifinalspelande Sundsvall som granskas.

Truppen just nu

Minus

Sundsvall har lyckats behålla klasspelaren Sebastian Kaijser, det var givetvis viktigt, men i övrigt har man tappat rätt många spelare inför säsongen. På backsidan så försvinner tre spelare, där framför allt tappen av Pontus Englund (till Fredrikshavn) och Johan Grönquist (ej klart) kommer bli kännbara, det är ändå de tillsammans med Algot Landin som varit spetsarna i lagdelen. På forwardssidan så kom häromdagen beskedet att Markus Sirén inte blir kvar, han vann den interna poängligan i stor stil och blir svår att ersätta. En annan som lämnar är höstens succéman, Gustaf Marnetoft. Powerforwarden kommer nu jaga poäng och motståndare Piteådressen istället. Att Mathias Hellgren fick kontrakt med Kalmar överraskade lite, men är ett tecken på att Stolt ser något bra i honom. Ludvig Niederbach och Anton Avehag gjorde inte många matcher i Sundsvall men hade säkert varit bra att ha kvar om de varit skadefria.

Plus
Den stora värvningen är givetvis värvningen av Filip Wiberg. Trots sina blott 21 år har han redan nästan 100 allsvenska matcher under bältet och kan säkert få en mer offensiv roll i ettan. Ludvig Westerlund, ny från Borlänge, faller också under rubriken ”bra värvning”. Utöver dessa två så är det juniorvärvningar som gällt för Sundsvall, hela fem spelare har plockats in från J20 Nationell. Samtliga fem har gjort bra med poäng i juniorserien och jag är lite extra nyfiken på Joel Nyman, som jag hört en hel del gott om från en som följer Färjestads juniorer.

Skulle behöva ha in
Lagbygget innehåller redan två målvakter, åtta backar och 13 forwards, så jag misstänker att det är färdigbyggt. Men skulle det ändå finnas plats för någon mer spelare så skulle jag förorda att plocka in rutin. Många av nyförvärven är som jag skrev förstaårsseniorer och snittåldern landar på låga 21,13 år. Äldst i laget är två 25-åringar, sedan är ett par 23-åringar äldst. Någon med lite mer rutin skulle därför inte vara dumt att få in.

Prognos: Svagare

Lämna ett svar