Ettans bästa värvningar – lag för lag: Östra

Igår redovisade jag de västra lagens bästa värvningar, nu går turen till den Östra ettan. Vilka är guldkornen i respektive lags silly season? Ja valet var verkligen inte lätt i flera fall, men här är i alla fall min syn på det hela!

Väsby – Henrik Rommel (C/LW) från Troja

Ett svårt val då det är tuff konkurrens med framför allt Ludvig Georgsson (Tyresö/Hanviken) och Joni Nikko (Borås), men efter mycket velande föll ändå valet på Henrik Rommel. En målskytt, framspelare och tekniker i ett, det går kanske inte snabbast men otroligt smart spelare som är lite av den gamla skolan där spelet byggde på mer smartness än fart.

Enköping – Mattias Eklund (D) från Surahammar

Konkurrensen kanske inte är direkt mördande, men Mattias Eklund kommer bli viktig som ersättare för Samuel Lidström och Johannes Hellsten som defensiv stöttepelare. Har en hel del rutin att luta sig emot.

Johannes Nilsson i Gretzky-position. Foto: Halland i fokus

Huddinge – Johannes Nilsson (C/LW) från Karlskrona

Huddinge har en trio riktigt tunga värvningar inför säsongen: Oscar Fröberg, Alex Ek och mitt val, Johannes Nilsson. Johannes är en riktigt stark tvåvägscenter som kommer betyda massor för Huddinge i vinter. Lär få massor med speltid tillsammans med Alex Ek, en giftig duo i vinter.  

Linden – Alfred Aalto (C) från Västerås J20

Aalto eller Korpela, Aalto eller Korpela? Nej jag tar Alfred Aalto, en Västeråsjunior med flera fina säsonger i J20 Nationell. Lär få mycket istid redan sin första seniorsäsong.

Pontus Karlsson jublar i Nybrodressen, blir det mer jubel i Nyköping i vinter? Foto: Hampus Gliving, Nybro

Nyköping – Pontus Karlsson (C/W) från Nybro

Kanske man skulle valt Daniel Fahlström, men han var iväg så kort tid så det räknas knappt, och det ger min möjlighet att istället få lyfta fram Pontus Karlsson som bästa nyförvärv. En spelskicklig center med poänggaranti växer inte på träd, så här har Nyköping gjort ett fynd!

Segeltorp – Axel Blom (LW/RW) från Oskarshamn J20

Jag brukar försöka undvika eliteprospectsscoutingar, men i Segeltorps fall så blir det ett måste. För deras värvningar har antingen spelat juniorhockey, eller så kommer de från tvåan, och det betyder att jag har dålig koll på dem. Men statistiskt så ser ändå Axel Blom ut som den vassaste värvningen av Segeltorp denna silly. En 20-åring som snittade en bit under en halv poäng per match i J20 Nationell hade väl knappast värvats ens till de flesta hockeyettanklubbar, men i Segeltorp så…

Tyresö/Hanviken – Erik Palm (D) från Visby

Har blivit av med såväl Edvin Hammarlund som Emil Georgsson på kort tid, därför är värvningen av Visbys lagkapten Erik Palm guld värd. En stabil tvåvägsback som varit otroligt nyttig för Visby i flera år. Tyresö/Hanviken ser ut att få en riktigt bra backsida också kommande säsong.

August Hedlund på tå i matchen mot Halmstad. Foto: Halland i Fokus

Vallentuna – August Hedlund (G) från Karlskrona

August Hedlund var länge Karlskronas förstemålvakt men konkurrerades ut av Viktor Kokman och fick inte förlängt. Är annars en toppmålvakt i ettan med en del nyttig rutin från allsvenskan, och i ett försvagat Vallentuna kommer han göra stor nytta.

Visby – Anton Johansson (C)  från Troja

Troja var tvungen att skära i sin väl tilltagna spelarbudget och då var Anton Johansson en av spelarna som fick silkessnöret. Det innebar att han nu vänder åter till Visby och det är givetvis en riktigt tung värvning. 24-åringen har ett par allsvenska säsonger under bältet där han inte gjorde bort sig, och Visby lär få stor nytta av den spelskickliga centern.

Markus Johansson i Kalix-dressen. Foto Oliver Åström, Kalix

Wings – Marcus Johansson (G) från Kalix

Wings har plockat in två nya målvakter till denna säsong som känns rätt likvärdiga. Såväl Oscar Leijon som Marcus Johansson är bra ettanmålvakter, men jag väljer ändå Markus Johansson då han har mer rutin och lite fler matcher i sig under säsongen som gick. Oscar Leijon har ju stått i skuggan av Filip Lindblad i Visby och endast gjort 10 matcher, medan Marcus Johansson delat ansvar i Kalix med Anton Hjalmarsson, och i slutspelet så var det faktiskt Marcus som klev fram och fick stå. Lär dock bli delat ansvar under säsongen, om nu inte någon av dem kliver fram och visar att den är det bästa valet.

Lämna ett svar