De tvingas bort – eller sluta!

Igår presenterade jag hur läget stod till med lagbyggena, hur långt lagen kommit och hur många spelare de fortfarande skulle fylla på med. Där framkom det att det endast är målvaktspositioner att besätta, sedan är det fullt. Och med tanke på att det finns många hockeyettanmålvakter som ännu står utan kontrakt så innebär det att några tvingas bort från ligan till andra serier, eller sluta.

Det finns ändå några lag som fortfarande jagar, Boden ska ha in ett komplement till Hugo Haas till exempel. Den platsen kommer bli en förlängningen med Jakob Karlsson om mina uppgifter jag fått till mig stämmer. Skövdes vakans kommer fyllas av Carl Hjälm. Borås ska ha in en målvakt till, mycket talar väl ändå för att det blir en förlängning med Hugo Fagerblom. Det ska också in ett komplement till Jacob Crespin i Halmstad, där blir det antagligen något billigt alternativ med tanke på deras ekonomi. I Tegs fall, om de nu kommer till spel, så ligger väl en förlängning med Oliver Tornerefelt som högst rimlig, och som backup kan jag tänka mig det blir en Björklövenjunior. Då återstår en plats, Kalix ska ha en målvakt till. Där hade väl före detta Kirunamålvakten Filip Eriksson varit ett rimligt val?

Men om vi nu leker med tanken att det blir så som jag spekulerar, vad betyder då det för övriga målvakter som inte fått ett kontrakt? En av ettans vassaste kort, Wictor Ragnewall, tvingas väl lägga av som han hotat med. En annan målvakt av hög ettanklass, David Otter tvingas leta kontrakt utomlands eller kanske i tvåan. Sena Karlskronavärvningen Aleksanteri Heiskanen får väl återvända till Finland. Östlagen Wings och Huddinges målvaktsval förra säsongen. Albin Andersson och Viktor Andersson står också inför svåra beslut. Köpings stormålvakt Jhonas Eneroth lägger väl skridskorna på hyllan. Och vad händer med skicklige Gustav Bågenvik? Det är märkligt hur så pass många skickliga målvakter nu helt plötsligt blir över, och det måste vara ett tecken på hur många skickliga målvakter vi har i hockeyettan.

Lämna ett svar