På begäran: Mariestads slagstyrka!

Efter en usel grundserie så klev man fram mer och mer i allettan och avslutade den som Allettan södras starkaste lag. Kan man fortsätta spinna på det?

Truppen just nu

Minus
Tappet av Jesper Broeng till Kalmar är givetvis riktigt tungt, det är en riktigt vass offensiv back, kanske ettans bästa. Gustav Lindberg fick lite överraskande inte förlängt, det är annars en skicklig offensiv forward som nu fortsätter karriären i lokalrivalen Skövde. Ludvig Collberg lyckades aldrig riktigt komma tillbaka efter sin svåra skada och steget ner till tvåan är naturligt. Gustaf Malmkvist har varit en stabil och bra back i flera år för Mariestad, men flyttar nu till hemtrakterna för spel i Tranås. Målvakten Anton Malmborg konkurrerades ut av en strålande Isac Ohlsson och får nu prova på spel i Norge istället.

Plus
Att få tillbaka ettans kanske bästa målvakt, Tobias Sandberg igen, är givetvis en stor pluspost för Mariestad. Ettans poängligasexa Joel Thulin (Tyresö/Hanviken) fick chansen ett par matcher med Djurgården säsongen som gick och är en tung fångst. Han kan både spela fram och göra mål, och kommer bli nyttig. Krifs genombrottsman Vincent Reimer är en stark målskytt som även behärskar det defensiva jobbet. I Lindlövenvärvningen Johannes Jämsén så får man den playmaker man saknat. Den minst namnstarka värvningen Andreas Thilander (Köping) är kanske den värvning som sticker ut minst, men där finns en stor uppsida och han kan mycket väl bli säsongens största utropstecken i Bois.

Skulle behöva ha in
Truppen är i stort sett klar, en back ska in bara. Där skulle man behöva ha in en offensiv spetsback ytterligare för att hjälpa till att täcka förlusten av Broeng, men då man inte hade pengar för att behålla honom så lär pengarna inte räcka till annan spets heller.

Prognos: Klart starkare

Lämna ett svar