Så långt har lagen kommit i sina lagbyggen

Jag satte mig och gjorde en genomgång av hur långt lagen kommit i sina lagbyggen. Här är statistiken jag kom fram till. Siffrorna står för i tur och ordning: Målvakter+backar+forwards,

Jag valde att som steg två efter jag skrivit upp hur många målvakter+backar+forwards att färgmarkera lagen efter hur många spelare man gjort klart med.

Grönt=De som nästan klara med sina lagbyggen då de har 19 spelare eller fler klara. Här finns förväntade topplag som Kalmar och Mariestad, men även lag som Vimmerby, Wings och Örnsköldsvik har kommit långt i sina lagbyggen.

Gult=De som kommit en bit på vägen då de har mellan 14 och 18 spelare klara, men de har fortfarande en hel del kvar att göra. Där återfinner vi till exempel Troja, Tranås, Visby och Boden.

Rött= De som lär få jobba hela sommaren, då de just nu har 13 eller färre spelare officiellt klara. Där finner vi lite överraskande lag som Hudiksvall och Karlskrona. Allra längst efter vad gäller lagbygge ligger dock Halmstad med blott sju spelare klara samt Teg som ännu inte har en enda spelare klar! Jag har försökt jaga Tegs ordförande för att höra om de ens kommer till spel i flera dagar, dock utan resultat.

Som avslutning så adderade jag hur många i varje lagdel som fortfarande jagas, och då räknar jag med att ett lag behöver två målvakter, åtta backar och 13 forwards. Då visar det sig att i södra och ettan så är det främst forwards som jagas, medan det i västra (förhållandevis) och östra är backar som står högst i kurs. Notabelt är att det bara saknas sju målvakter ännu, men det finns betydligt fler målvakter lediga. Överlag så är det backar som det verkar råda mest brist på med tanke på att det bara finns åtta backplatser medan det finns 13 forwardsplatser.

Lämna ett svar