På begäran: Tranås slagstyrka!

Tranås räckte inte hela vägen i förra säsongens alletta utan missade slutspel. Nu tar man nya tag med ny tränare, men blir man starkare?

Truppen just nu

Minus
Tranås byter tränare inför kommande säsong då Artto Miettinen lämnar och Phil Horsky kommer in. Detta kan nog ses som både ett plus och ett minus, minus med tanke på att Tranås lirare tidigare haft lite svårt för tuffa ledare (Lex Mälberg). På spelarsidan så lägger målvakten Victor Johnsson av, det var annars en riktigt bra ettanmålvakt. På backsidan tappar man nyttige Hugo Wendt (KHK), William Wennström (ej klart) och Andreas Anarp (Lenhovda). Wendt och Wennström är två av deras bästa backar så de lämnar ett tomrum efter sig. Skulle också Fredrik Lindström lägga av (som rykte säger) så har de tappat tre av sina bästa backar vilket naturligtvis vore jobbigt. Offensivt så är det klart att poängkungen Lukas Isaksson lämnar för Tingsryd, rykten gör gällande att också Pontus Eklöf lämnar, och Anders Skoog avslutar karriären och då skulle även de tre bästa forwardsen ha lämnat.

Plus
Eric Forsberg kommer in som ersättare för Victor Johnsson och det är en bra ersättare och komplement till Viggo Andrén. På backsidan så har man fått in ett par stabila tvåvägspjäser i Martin Lindberg (Visby) och Gustaf Malmkvist (Mariestad) samt två stycken med lite mer offensiv uppsida i Markus Magnusson (Piteå) och Martin Skärberg (Färjestad J20). Det blir med andra ord en till stora delar ny backsida, men jag tycker absolut inte den ser sämre ut. Offensivt så tillkommer Oscar Gustafsson (Vimmerby) och Ludwig Svensson Träff (Kalmar) två inte särskilt flashiga spelare men två hårt jobbande spelare. Spelartyper som passar Horskys spelstil bättre.

Skulle behöva ha in
Tittar man på Tranås laguppställningen så finns hålen offensivt, vem ska göra poängen?  Det skulle vara guld om Pontus Eklöf och Anders Skoog ändå väljer att bli kvar och även Markus Ruuskanen hoppas man säkert kunna förlänga med. För spets framåt behövs!

Prognos Något svagare

Lämna ett svar