På begäran: Kalmars slagstyrka!

De kom tvåa i kvalserien till allsvenskan, och var med andra ord snubblande nära att kliva upp. Till slut skiljde det vara två plusmål. Men blir de starkare eller svagare kommande säsoong?

Truppen just nu

Minus
Kalmar har några tunga tapp under sillyn. Skyttekungen Hampus Karlsson lämnar för Oskarshamn och poängligasegraren Linus Skager ryktas till allsvenskan (vilket dock kan vara ett rykte som kommer på skam. Viktige backen Jakob Stöffling går till Mora och lovande Carl Sjöberg återfinns i Vimmerby kommande säsong. Idag kom dessutom beskedet att Linus Dahlstedt får lägga skridskorna på hyllan efter två säsonger präglade av operationer av handen.

Plus
Positivt att man fick behålla målvakten Jonathan Stålberg som ryktades bort, nu har man en intakt stark lagdel i de sista utposterna. Nyförvärv har man bara två stycken, och av de två så är ju Jesper Broeng den som lyser klart. Broeng är av ettans bästa offensiva backar, och att inte Mariestad prioriterade honom förvånar när man har ett så starkt lagbygge i övrigt. Broeng kommer passa perfekt in i den typ av hockey som Kalmar spelar, och vinner han inte interna poängligan bland backar så är jag minst sagt förvånad. Det andra nyförvärvet är Mathias Hellgren, det är mer en spelare lite längre ner i hierarkin.

Skulle behöva ha in
Målvaktssidan och backsidan ser redan riktigt bra ut, men man har ännu inte ersatt tappen på de starka poänggörarna. Jag skulle tro att det kommer in några riktigt spetsar på slutet, bland annat ryktas ju Jeremias Lindevall komma in.

Prognos: Starkare

Lämna ett svar