På begäran: Clemensnäs slagstyrka!

Dags att analysera hockeyettans andra nykomling, Clemensnäs. Ett lag som redan visat på ambitioner!

Truppen just nu

Minus
Clemensnäs har bara ett tapp, men det är ett rätt tungt sådant- Tvåan i interna poängligan, Jonatan Sundin lämnar för spel i Gislaved.

Plus
På plussidan så har Clemensnäs verkligen visat att de har ambitioner att försöka etablera sig på nivån. För fyra nyförvärv har plockats in, alla med hockeyettanrutin. Två stabila backar har Piteå fått bidra med, framför allt Ludwig Stenvall är en riktigt bra värvning. Spelskicklig rightbackar är det ont om på marknaden, så det är en riktigt bra värvning. Även andra backvärvningen från Piteå, Daniel Nyberg känns som en förstärkning. De har också gjort en tredje värvning från Piteå, Ludvig Warg, en riktigt hårt jobbande och skridskostark spelare som kommer göra mycket nytta. Enda värvningen utan Piteåbakgrund är Kevin Kariander från Vännäs. Han missade stora delar av förra säsongen, men där finns det verkligen en offensiv uppsida som ska bli spännande att se om han kan få ut. Redan nu känns man som ett lag som kan slippa den absoluta bottenstriden.  

Skulle behöva ha in
Jag tror Clemensnäs gärna ser en förlängning med offensiva pjäser Johan Lindberg, Victor Lindén, Arvid Mella och Jesper Johansson, för det är offensiven som ser tunnast ut. Det skulle inte skada med ett par spelare in ytterligare med hockeyettanrutin som kan stå för en del poäng med. På backsidan ser det redan rätt bra ut, men någon mer rutinerad pjäs skulle inte skada. Viktigaste platsen att fylla är dock målvaktspositionen. Här skulle man behöva ha in en ny etta som kan hjälpa laget att vinna matcher.

Prognos: Starkare

Lämna ett svar