På begäran: Tyresö/Hanvikens slagstyrka!

Tyresö/Hanviken gjorde en grym allettan norra där man till slut kom på en finfin fjärdeplats. Till denna säsong har man tappat några tunga namn, men ersättarna skäms inte för sig!

Truppen just nu

Minus

Har drabbats av en trio tunga tapp, då kanske de tre främsta spelarna lämnat. Emil Georgsson (till Väsby) var bästa backen sedan Edvin Hammarlund lämnade, en välväxt offensiv back med poängleverans. Dessutom så vinkar man hej då till de två poängstarkaste forwardsen, Joel Thulin (till Mariestad) och Fredrik Schlyter (till Djurgården), två spelskickliga herrar som varit de som lett laget offensivt. Dessutom så uppges tredjelänken i förstakedjan, centern Matthias Sundberg, lägga skridskorna på hyllan.

Plus
Backsidan har som sagt var drabbats av avbräck, men klubben har verkligen gjort ett bra jobb i att fylla igen luckorna. Dels har man lyckats få in Visbys lagkapten, Erik Palm, en stark tvåvägsback. Men man har dessutom förstärkt med poängbacken Alexander Andersson med fint facit i klubbar som Vimmerby, Halmstad och Teg. Därtill har man fått in Filip Pilö från Huddinge, en back med hög potential som absolut står på randen till ett stort genombrott. Därtill har man förlängt med Pelle Carlsson och Ivar Sjölund, så backsidan ser grymt stark ut. Offensivt har man kanske inte fyllt hålen med spelare som på samma sätt kan ersätta de flyktade rakt av, men man har plockat in spelare med potential att växa och om allt faller på plats kan bli lika bra på sikt. Filip Karlsson Tägtström känns väldigt spännande, han kommer från universitetsligan NCAA som är en riktigt bra liga och var riktigt framgångsrik på J20-nivå. Isac Dahlin (från Nyköping) ska bli spännande att se i ett mer offensivt inriktat lag, han kan mycket väl göra 30+poäng säsongen som kommer. Eric Eljas och Ludvig Stridh är unga killar med fin utvecklingspotential och Tim Kämpeberg är en bra energispelare.  

Skulle behöva ha in
Målvaktssidan och backsidan ser redan väldigt bra ut, och det finns potential också på forwardssidan. Men man skulle må bra av en riktig målskytt till, man har ändå tappat en hel del mål i framför allt Joel Thulin.

Prognos: Lika starka

Lämna ett svar