På begäran: Piteås slagstyrka

Kvalserielag förra säsongen, men kan Piteå behålla eller förstärka sin slagstyrka?

Truppen just nu

Minus
Ikonen Magnus Isaksson lämnar, det enskilt största tapp Piteå kunnat göra, och lämnar också hans radarpartner, Joakim Högberg, så har duon som personifierat Piteå i många år lämnat. Det är de som varit spetsen, de som dragit laget och gjort att de varit ett topplag i den norra ettan år efter år. Tappen blir inte så mycket tyngre än så. Skulle dessutom Jesper Ylivainio lämna så ser det väldigt utarmat ut på forwardssidan. När man dessutom blivit av med tre av sina kärnbackar och eventuellt dessutom blir av med Tommy Wargh så är det inte bara offensivt man är brandskattade.

Plus
Prestigevärvningen av Bodenbacken Fredrik Granberg är givetvis en fjäder i hatten. Värvningen av powerforwarden Gustav Marnetoft kan också bli ett riktigt bra drag. Har också förlängt med flera av sina vassare kort.

Skulle behöva ha in
Backsidan ser trots värvningen av Granberg fortfarande tunn ut, där skulle man behöva ha in tre etablerade namn till, framför allt kanske ett vasst offensivt kort. Apropå vassa offensiva kort, det skulle behövas också på forwardssidan för att i alla fall hjälpligt täppa luckorna ikonduon lämnar efter sig. Kan Karlskogas poängspruta David Lindquist bli lösningen? I så fall lär vi få vänta till slutet av juli, a-kassereglerna är svåra att rucka på.

Prognos: Svagare

Lämna ett svar