På begäran: Väsbys slagstyrka!

De föll på målsnöret förra säsongen, men nu ska nya friska miljoner ge Stockholm ännu ett allsvenskt lag. Hur starka blir Väsby?

Truppen just nu

Minus
Tre backar och tre forwards har lämnat klubben sedan säsongen avslutades. Tyngsta enskilda tappet är givetvis Carl Wassenius, som ryktas till Almtuna, men i övrigt är frågan om de ens erbjöds nytt kontrakt? Inte för att de är dåliga, allihop är killar som skulle platsa högt upp i hierarkin också i bra ettanlag, men då Väsby ska storsatsa så måste något ut för att man ska kunna plocka in ännu vassare kort. Känslan är att man behållit gräddan från föregående säsong.

Plus
Ludvig Georgsson var efter Edvin Hammarlund (som lämnade för Djurgården) Tyresö/Hanvikens bästa back och är en riktigt bra värvning. Henrik Rommel är en av ettans bästa snipers och en vass sniper är även Joni Nikko, Borås målkung. Gilbert Gabor kommer med fina meriter i ryggsäcken, två Slovakiska mästerskap bland annat, och kommer givetvis att tillföra spets.

Skulle behöva ha in
Redan nu har Väsby kanske ettans vassaste lagbygge, men än mer ska in. 2-3 backar och 2-3 forwards lär det bli, och med tanke på pengarna Tom Tärnström har att laborera med så lär det bli idel spets på de sista platserna. Men hur vasst återstår att se.  

Prognos: Klart starkare!

Lämna ett svar