På begäran: Visbys slagstyrka!

På begärans 13:e lag blir Visby. Ett Visby som åkt på ett par tunga tapp, men man har också värvat bra.

Truppen just nu

Minus
Ett riktigt stort tapp är givetvis att kaptenen och den ledande backen Erik Palm väljer att lämna ön. Han har betytt massor för Visbys starka struktur defensivt. De andra två tappen, av Martin Lindberg och Adam Andersson känns långt ifrån lika svåra att ersätta. Risken är dock stor (i praktiken 100%) att man blir av med sin poängkung Emil Öhrvall. Succémannen gjorde 39 poäng under seriespelet och ledde verkligen laget stort även i kvartsfinalen mot Karlskrona. En riktigt tung förlust.

Plus
Att man lyckats förlänga med såväl Filip Lindblad som Elias Lindström är givetvis stora plus. Men man har också gjort några riktigt bra värvningar. Centern Anton Johansson återvänder från en bra säsong i Troja, och Nils Bolin hämtas från ett annat kvalserielag, Väsby. Där har man två riktiga spetsar med stor poängpotential. Potential finns också i Lucas Jidenius (Krif), men han kommer ifrån ett par mindre lyckade säsonger, studsar han tillbaka till kapaciteten han visade i Mariestad nu? Wille Bärehag och Emil Grindlund är två unga talanger som kan bli både fågel och fisk, även om jag lutar mer åt det första.

Skulle behöva ha in
En stark ersättare till rutinerade Erik Palm måste stå högt upp på önskelistan, men gärna ytterligare någon stabil back vore inte fel. Jag tror säkert att man också gärna ser en förlängning med Linus Lundström, han gjorde en riktigt bra säsong i Visbytröjan.

Prognos: Starkare

Lämna ett svar