På begäran: Forshagas slagstyrka!

Forshaga har varit önskad sedan länge, men nu kom jag äntligen till skott!

Truppen just nu

Minus
Två backar står på listan över tapp, och Karl Jonsson (till Skövde) och Herman Johansson (till Hammarö). Det är två backar som inte alls fick ut sin potential säsongen som gick, så jag förstår att de vill byta miljö. Det var annars två backar som var tänkta att leda backsidan. men så blev det alltså inte alls. Därför känns inte heller tappen som så jättetunga.

Plus
Jag ser två stora plus in i Forshagas lag. Dels målvakten Andreas Bosson som mycket överraskande väljer att gå från topplaget Hudiksvall till ett Forshaga som fick kvala sig kvar i ettan. Bosson kommer betyda massor för Forshaga i vinter. Den andra tunga plusposten är Jonathan Ström som vänder hem från Skövde, en pudelklok och tekningsstark tvåvägscenter med en hög lägstanivå. Det var något man saknade säsongen som gick så också han kommer bli viktig för laget. Utöver dessa båda så har man plockat in Hugo Ek Koskela från Köping, en spelare som jag tror kommer tillföra rätt bra med, men kanske inte på samma höga nivå som de första två. Nyförvärv 4 och 5 är mer av utfyllnadskaraktär även om jag är lite nyfiken på Erik Bäcklin som gjorde bra med poäng i tvåan med Orsa förra säsongen.

Skulle behöva ha in
Backsidan är än så länge tunn med bara fyra namn, så där är ett hålrum att fylla, gärna med ett par lite mer etablerade namn. Offensivt så har man ännu inte lyckats signa någon från topp 6 i interna poängligan från förra säsongen. Namn som Linus Tjulander, William Johannesson och Wilson Johansson borde vara givna att försöka få in. Helst så skulle man då in någon poänggörare och någon center utifrån med, drömvärvningen är givetvis att få tillbaka Filip Nordström från Kalmar eller varför inte Jonas Nyman som inte verkar få förlängt med Nybro?

Prognos: Starkare (på villkor att de får in poänggörare)  

Lämna ett svar