På begäran: Trojas slagstyrka!

Efter att ha spelat i kvalserien säsongen som gick så gjorde Troja ett riktigt svagt ekonomiskt år. Men trots aviseringar om neddragning av spelarbudget med 35% så mönstrar man ändå ett riktigt bra lag. Men hur bra? Häng med på min analys!

Truppen just nu

Minus
Troja har valt att skära ner på spelarbudgeten och det måste givetvis synas också i truppbygget. Man har gjort sig av med flera dyra spelare, med Joakim Hillding i spetsen, en spelare som även om han var en besvikelse säsongen som gick ändå måste ses som ett rätt tungt tapp. Tungt är också tappet av Wictor Ragnewall, en av ettans bästa målvakter. Man har också blivit av med Anton Johansson och Henrik Rommel, också det hög ettanklass. Även Victor Romfors och Miro Lehtimäki återfinns inte i Trojatröjan kommande säsong, men de skulle antagligen inte fått förlängt även om ekonomin varit i balans.

Plus
På plussidan finns många fina förlängningar, som Carl Wäng, Emil Ekholmm, Kevin Engvall, Carl Erberg med flera. En värvning står också att finna: Oscar Nordin från Modo, eller egentligen från Östersund dit han var utlånad under säsongen som gick. En värvning som blir spännande att följa i vinter. Man har dessutom plockat upp några riktigt spännande juniorer från de egna juniorleden som ska bli väldigt spännande att följa, som Rasmus Åkerblad och Axel Håkansson.

Skulle behöva ha in
En toppmålvakt, och det är ännu inte officiellt än, men som jag kunde avslöja så blir det Jesper Eliasson som ska mota puckarna i Trojakassen i vinter. En målvakt med SHL-meriter som säkert kommer kunna bli ett utropstecken i vinter. Utöver honom så saknas det ännu några forwards, en stabil center och 2-3 yttrar, vad det blir för något på dessa positioner avgör nog ambitionsnivån Troja kan ha.

Prognos: Svagare, men fortfarande starka.  

Lämna ett svar