På begäran: Surahammars slagstyrka!

De föll på målsnöret både i kampen om allettan och i kampen om slutspelsplatserna. Nu laddar Surahammar om med ett par riktigt spännande nyförvärv bland annat.

Truppen just nu

Minus
På minussidan sedan säsongen avslutades kan man bara återfinna två backar. Mattias Eklund försvinner till Enköping medan Elliot Sjöström nästa säsong återfinns i Köping. Ingen av dem är att betrakta som någon av de bärande backarna, frågan är om de ens fick erbjudande om förlängning. Dessutom verkar det som att David Otter lämnar, detta eftersom hans plats tagits av Lucas Rheyneclaudes, det är väl det tyngsta tappet.

Plus
Den tunga plusposten är givetvis att Lukas Söderlund återvänder efter sin sejour i Tingsryd. Där har laget en skyttekung att ta rygg på. Men man har också plockat in två riktigt spännande namn som också mycket väl kan komma att synas flitigt i poängprotokollet kommande säsong. Filip Jakobsson hade en riktigt poängstark säsong (sin första som senior) i Segeltorp innan han flyttade till Nordamerika och gjorde två säsonger i universitetsligan NCAA III, som är en liga med ömsom vin ömsom vatten. Men bra med poäng gjorde han i alla fall där under sina två säsonger, så det ska bli väldigt spännande att se om han kan fortsätta leverera också i Surahammardräkten. Den andra intressanta värvningen är Vilgot Dahlén, som hade överlägset bäst poängsnitt i Örnsköldsvik säsongen som gick. Man har också ersatt backarna som lämnat med två nya namn: Isak Wallén (Köping) och Emil Andersson (Nyköping), det känns som en lite uppgradering jämfört med tidigare.

Skulle behöva ha in
Offensivt ser det redan riktigt intressant ut, även om man säkert gärna skulle vilja ha in en ny trygg förstacenter (typ André Astley som man blev av med till Mariestad i slutet av förra säsongen). Defensivt så är det ett namn som saknas: David Lidström. Backjätten är en av ettans bästa och har betytt massor för att Surahammars lyft från ett hopplöst bottenlag till att vara att räkna med i striden om allettanplatserna.

Prognos: Får de in Lidström, något starkare, annars något svagare.

Lämna ett svar