På begäran: Karlskronas slagstyrka!

Jag har dragit lite på denna artikel då jag tycker att truppen ännu är för ofullständig för att kunna ge en bra analys. Men då de verkar ha alldeles för många spelare som är arbetsskygga (stämplar under sommaren) så kanske man får vänta till slutet juli innan signaturerna trillar in så här kommer den ändå!

Truppen just nu

Minus
Karlskrona slutade säsongen med fyra målvakter, men tre av dem har redan gjort klart med att de lämnar. Oscar Fröberg går till Huddinge medan August Hedlund och Aleksanteri Heiskanen inte är klar för någon klubb ännu. Alla var dock utkonkurrerade av Viktor Kokman som redan fått kontrakt så tappen känns inte oöverkomliga. Två backar har också lämnat: Dels floppbacken Roope Reini och dels Karl Persman som anslöt under säsongen men som nu inte får förlängt. Man har också valt att släppa två av sina centrar, dels välväxte Daniel Andersson, dels Johannes Nilsson som hade en stor roll säsongen som gick. Mycket talar för att man också blir av med den ledande backen Jesper Solomon Frisell, som har siktet inställt mot allsvenskan/utomlands.

Plus
En ny spelare har kommit in, Hugo Wendt från Tranås. Den unge defensivbacken gjorde en rätt bra första säsong som senior men det är inte en back som lyfter laget. Kokman, Henrion och Cruseman hade redan kontrakt, och i övrigt har man förlängt med spelare längre ner i hierarkin.

Skulle behöva ha in
Spets! Karlskrona vill vara en utmanare om en allsvensk plats, men då måste man ha in spets. Två klassbackar och fyra forwards till topp två-kedjorna är ett minimum. Man hoppas säkert få förlängt med Linus Lööf, men här ska det finnas andra intressenter med i budgivningen. Alexander Bergström och Todd Winder är två andra spelare som bör vara aktuella, det som talar emot är att de är dyra. Och då spelarbudgeten ska skäras jämfört med förra säsongen så kan de kanske tvingas gå ner i lön. Philip Norberg, Mikael Roslund, Christoffer Rasch och Gustav Berglund är andra man säkert gärna ser en förlängning med.

Prognos: Starkare än laget som startade förra säsongen, men svagare än det som avslutade.  

Lämna ett svar