På begäran: Alvestas slagstyrka!

Då var det dags för att bedöma nykomlingen i den södra ettan, Alvesta. Ett lag som hade massor med rutin från spel högre upp i seriesystemet i tvåan, men som nu tappat några av de mest rutinerade.

Truppen just nu

Minus
Tyvärr har det blivit ett helt koppel med spelare som lämnat nykomlingen Alvesta. Tvåan i interna poängligan, Leo Böris, gick häromdagen till Borås, och bröderna Zöllner, som kom trea och sexa går, till Åseda. Men mest svider nog tappen av spelarna med rutin från en högre nivå. Stabile backen Adam Åkesson, rutinerade forwarden Filip Owesson och målvakten Isak Andersson kommer inte spela i Alvesta säsongen som kommer. Det är minst sagt tunga tapp.

Plus
Det är svårt att hitta de några stora plus i Alvestas inkorg, men Albin Bardh är en bra värvning. Han var riktigt bra i Köping, men hade en skum fjolårssäsong med bara sju matcher i Hanhals. Förhoppningsvis blir det fler framträdanden denna vinter. Adam Andersson hade en undanskymd roll i Visby men bidrar ändå med nyttig rutin, precis som Vännäsvärvningen Elias Wiberg. Victor Kembel känns annars som den mest spännande backvärvningen.

Skulle behöva ha in
Till att börja med hoppas man säkert få förlängt med interna poängligavinnaren Hampus Karlsson och rutinerade backen Måns Hermansson, de besitter både spetsegenskaper och erfarenhet. En annan man säkert gärna ser en förlängning med är Oliwer Fjellström, lillebror Ebbe spelar ju redan i laget. Utöver dessa så skulle man också behöva ha in ytterligare lite spets i alla lagdelar. Wictor Ragnewall vore ju drömvärvningen, men han lär väl vara för dyr.

Prognos: Tyvärr ser man ut att bli svagare än laget som gick upp.

Lämna ett svar