På begäran: Skövdes slagkraft!

Skövde har en otroligt stark tradition av att ta sig till allettan, men väl där så gör man inte en människa lycklig. Kan man lyckas bättre denna gång?

Truppen just nu

Minus
Skövde har tappat/släppt alla sina tre målvakter. Robin Wallin lägger av efter skadebekymmer, Fritz Abrahamsson går till Köping och Eric Forsberg återfinns kommande säsong i Tranås. Det är ändå en rätt bra målvaktstrio som försvinner. Offensivt har man tappat nyttiga bröderna Lundmark (Grästorp för David, Tingsryd för Anton), samt Jonathan Ström som vänder tillbaka till Forshaga. Rätt tunga tapp.

Plus
Förlängningar med Josh Laframboise och Alexander Henriksson är bra. Man framför allt har man fått in flera spännande nyförvärv. I båset kliver Nico Surenkin in och assisterar Staffan Lundh, och på isen har man fått in Felix Tengvall som ny sista utpost, det känns som en liten uppgradering. Karl Jonsson och Axel Eriksson är två backar som kan stärka en svag lagdel. Offensivt så är värvningarna av Elias Andersson (Tingsryd) och Jesper Andersson spännande och Ludvig Vännström kan bli en bra ersättare för Ström.

Skulle behöva ha in
Framför allt så vill de säkert ha en förlängning på viktigaste spelaren, poängbacken Adam Thilander. Även Joel Werner är en back som man bör förlänga med, även om hans förra säsong var hans kanske sämsta på flera år. Utöver dessa två så skulle man behöva ha in ytterligare en rejäl back. Offensivt så kommer Emil Smedberg. Oscar Johnsson och Jesper Emanuelsson stå på önskelistan över förlängningar, men man skulle behöva ytterligare någon spetsforward till för att hävda sig högre upp.

Prognos: Starkare

Lämna ett svar