På begäran: Bodens slagkraft!

Truppen just nu

Minus
Tyngsta tappet på backsidan är givetvis Fredrik Granberg som lämnar för lokalrivalen Piteå. Granberg har varit en viktig back i Boden de senaste två säsongerna. Offensivt är tappet av energispelaren Robin Höglund kännbart, en spelare som personifierat Bodens burdusa spel. Även Linus Hedman är säkert en spelare man gärna haft kvar. Målvakten Carl Hjälm gjorde ingen supersuccé och det är därför inte förvånande att han lämnare.

Plus
Målvakten Hugo Haas är en bra ersättare för Carl Hjälm. Att kräva att Erik Hannu ska kunna fylla Granbergs skridskor kanske dock är lite väl mycket att kräva. Den stora förstärkningen syns dock inte på isen, utan vid sidan av. Värvningen av Joakim Fagervall är en riktig prestigevärvning och han kommer absolut att tillföra mycket för Boden.  

Skulle behöva ha in
Jag antar att Boden vill sikta på att gå hela vägen, och då ställs det rätt stora krav på de pjäser som sak in. En bra målvakt med lite rutin är punkt ett. Två backar för topp 2 backpar behövs med, gärna någon spelskicklig. Dessutom antar jag att det förlängs med bröderna Wahlgren, men utöver dessa så behövs det två riktigt spetsar till offensivt. Men det tror jag också att en utökad spelarbudget i Boden också kommer generera.

Prognos: Klart starkare

Lämna ett svar