På begäran: Borås slagkraft!

Så har turen kommit till det första sydlaget att bedömas. Borås gick förra säsongen till kvartsfinal där man föll emot Boden, men verkar spänna bågen hårdare och högre denna säsong.

Truppen just nu

Minus
På minusposten står två namn av värde, nämligen tränaren Gunnar Persson som först förde upp laget från tvåan och sedan tog dem till slutspel föregående säsong, deras första i ettan. En lagbyggare som fått ut mycket av materialet, så det är ett tungt tapp. Den andre är också ett tungt tapp, det är backgeneralen Fredrik Eriksson som lägger skridskorna på hyllan. Mycket tyder dock på att han kommer ta Perssons roll som tränare.

Plus
Borås har lyckats förlänga med sina stjärnor: Henrik och Anders Eriksson samt målvakten Konstantin Barulin. Det är klasspelare på ettannivå som förra säsongen ledde laget till slutspel. Men de var lite ensamma och det verkar lagledningen ha tagit fasta på, för nu har man breddat laget på ett bra sätt. Emil Rangedahl är en riktigt bra backvärvning, och offensivt har man fått in spännande värvningar i Oskar Håkansson, Leo Böris och Robin Höglund. Alla tre har sina kvaliteter som kommer passa alldeles utmärkt i Borås.

Skulle behöva ha in
Forwardssidan ser redan klart starkare ut, men backsidan ser fortfarande tunn ut. Här skulle man behöva ha in ytterligare ett par-tre stabila pjäser, framför allt med defensiv uppsida men kanske också någon mer offensiv. Robin Höglunds bror Johan ryktas vara aktuell, en back som Filip Bratt skulle också kunna vara intressant när man nu värvat en annan Bodensare (Robin Höglund).

Prognos: Klart starkare

Lämna ett svar