På begäran: Lindens slagkraft!

Tredje laget ut i min artikelserie ”På begäran” är Linden. Ett lag som jag tror blir starkare säsongen som kommer.

Är du sugen på att få någott lag bedömt? Skriv i kommentarerna så kommer de in på min ”to do-list”.

Truppen just nu

Minus
Fyra spelare och en tränare står att finna på minuslistan. Tränaren Nico Surenkin  gjorde kanske ingen supersuccé och lämnar nu för att bli andretränare för Skövde. På spelarsidan så känns tyngsta tappet som Linus Jacobsson som flyttar till Dalen. Visserligen lämnar även tvillingbröderna Atte och Miro Mäkinen, men de lämnade inte alls det stora avtryck som man hoppats på innan. Med andra ord, inga större tapp så här långt.

Plus
Per Hellengren var en omtyckt tränare i Västerås J20-lag, nu tar han klivet in i Lindens bås. Det tror jag kommer bli ett riktigt bra lyft för Linden. Han tar med sig löftet Alfred Aalto från sitt J20-lag, en spelare som känns som en riktigt spännande talang. Den andra värvningen är Alex Korpela,  som gjorde rätt bra med poäng i ett blekt Köping, kanske han kan få ännu ett lyft i en lite bättre omgivning? Plus också att man förlängt med alla sina bättre spelare från säsongen som gick. Namn som Eric Backman, William Kaijser, Tom Flodqvist och Andres Staforelli är alla spelare som borde vara intressanta för andra ettanklubbar.

Skulle behöva ha in
Jag tror att man gärna vill få in en spelskicklig back som kan ersätta Linus Jacobsson. Offensivt skulle man må bra av lite tempostarka forwards som är starka på pucken, Gustav Lindberg vore en riktigt bra värvning.

Prognos: Starkare

Lämna ett svar