Många starka målvakter!

Det har hänt en hel del på målvaktsfronten de senaste dagarna och för hockeyettans del är det många fina besked.

Halmstads Jacob Crespin har omgärdats av rykten att allsvenska lag varit intresserade, men idag stod det klart att ”Creepy” blir kvar en säsong till via att han blir lagets supporterspelare. Ett väldigt positivt besked för Halmstad som bygger mycket av sitt spel på att målvakten ska stå på huvudet, något som ”Creepy” har för vana att göra.

En annan målvakt som omgärdats av allsvenska rykten var Filip Lindblad. Det var mer eller mindre klart att han skulle gå till Karlskoga, men så blev inte fallet och han blev kvar i Visby trots allt. Därmed så kan vi nog räkna in en allettanplats för Visby också kommande säsong, för han var absolut en av ettans bästa målvakter.  

Dalen tappade Oscar Malm, men har nu hittat en ersättare. Det är 18-årige stortalangen Oskar Blomgren som lånas in från Malmös organisation. En målvakt som gjorde U19-landskamper under säsongen och spås en lysande framtid. Det kan mycket väl bli en uppgradering jämfört med Malm.

Boden har också sett om sin målvaktsposition. Tjecken Hugo Haas, som fick ett stort genombrott med Vallentuna säsongen som gick, ska agera sista utpost, och det ska bli spännande att se om Haas kan fortsätta sin utveckling i ett starkare lag.

Krif har ekonomiska problem och enligt hockeysverige.se så var deras målvakt Emil Cederlund på väg till Brynäs. Men det visade sig inte ligga någon sanning i det för i förrgår så kunde Krif tillkännage att Emil blir klubben trogen ännu en säsong.

Borås var ett lag utan målvaktsjätten Konstantin Barulin och ett annat med. Därför fanns det all anledning att jubla för alla Boråsare i veckan då ryssen valde att förlänga med ännu en säsong. Kan han vara lika bra kommande säsong så kan han vara skillnaden mellan alletta och våretta.

En annan tung målvaktsvärvning har Mariestad gjort. Det är Tobias Sandberg som återkommer från en allsvensk säsong med Vita Hästen, en säsong som måste ses som lyckad, Tobias stod en hel del och bidrog till lagets bästa säsong på väldigt många år. Men nu vänder han alltså åter till klubben i hans hjärta, Mariestad, och han lär säkert vara med i kampen om att vara ettans bästa målvakt säsongen som kommer.

Det lär med andra ord finnas gott om skickliga burväktare i ettan också kommande säsong.

Lämna ett svar