Frågetecken och långsamma lagbyggen

Det mest anmärkningsvärda under silly season så här längt är hur tyst det är från storlagen. I stort sett alla förväntade topplag så ekar det tomt i rostern och man kan inte annat än undra varför det dröjer så?!

Väsbys Tom Tärnström brukar vara väldigt tidig ute och ha laget spikat sedan veckor tillbaka, nu så har man en halv trupp klar bara. Enda kontraktsförlängningen så här långt är med assisterande tränare, nyheterna från Väsbyhåll har istället handlat om att spelare lämnar… Det ska dock bli spännande att se hur sportchefen hanterar att helt plötsligt ha ett antal miljoner extra att bolla med när han bygger laget. Blir det stjärnor från högre serier, eller plockar han russinen ur ettankakan?

Kalmar släppte sitt första nyförvärv först idag, och då var det inget wow-namn direkt, även om Mathias Hellgren säkert kan bli en nyttig center längre ner i hierarkin. Nu har man nio namn under kontrakt, och saknar tunga underskrifter från bland annat Linus Skager, som nu ryktas klar för Nybro.

Karlskrona är ett annat lag som knappt ens kommit ur startblocken. Fyra namn står upptagna på eliteprospects, och bara ett är signat efter säsongen, det med backen Martin Fransson. De ska tydligen vara på jakt efter Bois starka back Tobias Aronsson, medan Mörrumtvillingarna Fridén verkar i praktiken redan vara klara. Men också i Karlskronas fall handlar de flesta rubrikerna om spelare som lämnar.

Troja verkar inte ha tumme med eliteprospects, för där står fortfarande bara ett namn i rostern. Jesper Emanuelsson. Dock ska några till vara klara, bland annat viktiga Wictor Ragnewall och Dennis Fröland, men nog borde man ha lite mer kött på benen så här dags på året? Nu verkar i alla fall de värsta ekonomiska problemen vara undanröjda, så vi lär väl få se ett slagkraftigt Troja till hösten som vanligt, men än så länge så svävar frågetecken kring lagbygget.

Ett annat kvalserielag, Hudiksvall, har bara två namn och en tränare klara. Så än så länge är det minst sagt öppet till spekulation om vilken väg Hudiksvall ska ta efter att tränaren Dennis Hall lämnat för Karlskoga. Många av spelarna var ju handplockade för att de var Dennis favoriter och att de passade med hans sätt att se på hockey. Något som är ett helt annat sätt än vad nye tränaren Filip Algeman förespråkade under senaste säsongen med Nyköping. Blir det utrensning nu, eller får tränaren anpassa sig?

Halmstad har också dom kommit ut ur startblocken som den värsta snigeln. Idag signade man sin blott andra spelare, skicklige burväktaren Jakob Crespin, Ska man inte nyttja att man kan starta sitt lagbygge tidigare i år är frågan?

Till sist så får Nybro slinka med också, även om de numer tillhör allsvenskan. De fick en kanontränare knuten till sig i Tommy Samuelsson, men i övrigt då? Ska han både träna och spela? Så blir det givetvis inte, men just nu har han en spelare att träna, Robin Johansson, så han kan verkligen individanpassa träningen! Skämt åsido, jag kan förstå att man vill avvakta för att låta nya tränaren få ha ett ord med i laget om vilka han vill ha i laget, men nog borde man för spelarnas skull i alla fall ha gjort klart med ett gäng som får tack och hej? Det ser i alla fall jag som det rätta att göra, de som inte får förlängt kanske får se platser i andra lag försvinna medan de väntar på att få besked. Det är inte schysst gjort enligt mig.

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar