Så har lagen startat sillyn – västra ettan

Silly season har verkligen rivstartat och ett helt gäng spännande övergångar har redan gjorts samtidigt som förlängningarna och tappen också kommit igång. I en serie inlägg (om inspirationen finns) så tänkta jag gå igenom hur lagen startat sin silly. Några har kommit långt, andra har knappt börjat. Jag börjar min genomgång med den västra ettan.

Mariestad

Tränare

Ronny Helander

Peter Isgren

Målvakter

Isac Ohlsson

Backar

Johan Frick

Manne Håkansson

Filip Stenlund

William Sundberg uppflyttad junior

Simon Svensson

Andreas Thelander ny från Köping

Forwards

André Astley

Andreas Axelsson

Anton Blomberg

Carl-Johan Gustavsson

Johannes Jämsén ny från Lindlöven

Lucas Larsson

Herman Lundin

Hugo Pettersson

Vincent Reimer ny från Krif

Joel Thulin ny från Tyresö/Hanviken

Spelare ut:

Ludwig Collberg, b till Bäcken

 Gustaf Malmkvist, b till Tranås

Gustav Lindberg, f till ej klart

Erik Olsson, f slutar

Otto Henell, f till ej klart

Kommentar: Bois sportchef Carl Johansson har verkligen rivstartat ur blocken med det nya lagbygget och har redan fått ihop ett starkt lag. Han har förlängt med stora delar av laget som presterade så bra i allettan, och har sedan spetsat till det med fyra toppspelare från klubbar lite längre ner i hierarkin. Saknar fortfarande en målvakt, två backar och två forwards. En av ettans tidigare bästa målvakter, Tobias Sandberg, har flyttat hem till Mariestad igen efter sin utflykt till Vita Hästen och alla Boisare hoppas givetvis på att han ska signa nytt kontrakt. På backsidan saknas det som sagt var två namn, och där hoppas supportrarna givetvis på att Tobias Aronsson och Jesper Broeng är de som ska in. Vare sig Oscar Tellström eller Ludwig Wistén har signat ännu, blir det någon eller båda av dem på de sista två forwardsplatserna?

Av tappen så är det kanske Erik Olsson som svider. Trotjänaren har varit nyttig med sitt slit och inställning, men satsar nu på den civila karriären. Även Gustav Lindberg gjorde det bra stundtals, men fick inte förlängt.

Vimmerby

Tränare

Hampus Sylvegård

Målvakter

Scott Hector

Backar

William Dageryd

Erik Fernhall ny från Mora J20

Adam Lindblad

Elias Lindgren ny från Lindlöven

Johan Norberg

Forwards

Isac Andersson

Anton Carlsson

Eddie Levin

Hugo Ollila

Adam Petersson ny från Oskarshamn J20

Martin Pärna ny från Krif

Olle Söderlund

Spelare ut:

 Hugo Lindman Gustafsson, b

Kommentar: Vimmerby har förlängt med starke centern Anton Carlsson och fine yttern Eddie Levin bland annat. Men de bästa signaturerna så här långt är nog ändå nyförvärven Martin Pärna och Elias Lindgren, två klasspelare på nivån. Även de två juniorförvärven ser intressanta ut, även om det normalt är ett steg att ta från junior till senior. Saknar fortfarande underskrift från tongivande spelare som Jakob Karlsson och Oskar Lindgren (Elias storebror), men båda lär väl signa snart. Ser ut att ha något riktigt bra på gång, antagligen mönstrar Vimmerby ett starkare lag säsongen som kommer än föregående.

Dalen

Tränare

Daniel Josefsson

Målvakter

Hampus Hedman

Backar

Sebastian Ehrenflod

Linus Jacobsson ny från Linden

Victor Nilsson ny från HV71 J20

Gustav Särenborg

Forwards

Daniel Bergqvist

Hampus Pettersson

Hugo Rostedt

Erik Thorwalls

Malte Törnqvist

Robin Uhr ny från Nittorp

Oliver Wallqvist

Spelare ut:

Oscar Malm, mv

Anton Johannesson, b

Andreas Røykås Marthinsen, b

Gustav Salmi Lilja, f

Kommentar: Om Mariestad och Vimmerby startat sillyn starkt så kan man inte säga detsamma om Dalen. Laget har tappat bästa målvakten, sina två bästa backar samt sin kanske bästa forward. Ersättarna känns inte heller direkt flashiga, även om Robin Uhr känns spännande. Samtidigt så har man ändå lyckats förlänga med en stor del av stommen, man hoppas säkert få förlängt med Alex Ek, han skulle vara viktig för laget, även backen Kalle Holm står säkert högt på önskelistan över spelare att ha kvar.

Tranås

Tränare

Målvakter

Viggo Andrén

Eric Forsberg ny från Skövde

Backar

Filip Forsmark

Martin Lindberg ny från Visby

Gustaf Malmkvist ny från Mariestad

Viktor Nilsson Westlund

Samuli Rahikainen

Martin Skärberg ny från Färjestad J20

Forwards

Casper Andersson

Gabriel Eklund

Petter Eklöf

Oscar Lilja

Oliver Nilsson

Spelare ut:

Victor Jonsson, mv slutar

Kommentar: Laget saknar ännu tränare, även om ett starkt rykte säger att Phil Horsky är klar men kan inte släppas än av diverse orsaker. Målvaktssidan ser stark ut sedan man lite överraskande lyckades få till fortsatt lån på Viggo Andrén, och Erik Forsberg är en bra backup nu när Victor Johnsson slutar. På backsidan så uppges backgeneralen Fredrik Lindström lägga skridskorna på hyllan, ett tungt tapp som nya backarna Gustaf Malmkvist och Martin Skärberg kan få svårt att ersätta även om framför allt Malmkvist visat på bra ettanklass. Offensivt så ryktas det också komma tunga tapp, nyttige centern Anders Skoog lägger skridskorna på hyllan och såväl Lukas Isaksson som Pontus Eklöf sägs leta nya jaktmarker. Det gör att forwardssidan känns ihålig, här har sportchef Stefan Fransson lite att stå i för att få till en slagkraftig offensiv. Dock en bra förlängning med Casper Andersson.

Lindlöven

Tränare

Målvakter

Jonatan Frykholm

William Kias

Backar

Filip Halvordsson

Hannes Wenell ny från Vännäs

Forwards

Isak Jonsson

Joel Kiirikki

Emil Norberg ny från Köping

Spelare ut:

 Elias Lindgren, b till Vimmerby

William Lindgren, b till ej klart

Max Dandanell, b till ej klart

Johannes Jämsén, f till Mariestad

Anthony Paskaruk, f till ej klart

Alexander Sunnefors, till ej klart

Anton Karlsson, f till ej klart

Anton Björkman,f till Gävle

Tim Alverhag, f till Strömsbro

Kommentar: Kvasten har gått rejält i Lindlövens omklädningsrum. Visst hade man säkert velat behålla både Johannes Jämsén och Elias Lindgren, men hade inte muskler nog att vara med i kampen, men många av de övriga har helt enkelt fått silkessnöret. Det gör att man ännu står utan tränare (ej klar om Jonas Dufåker blir kvar) och tunn backsida och forwardssida. Målvakterna är dock klara och det blir en trygg fortsättning. Förlängningen med Halvordsson är bra, men där måste det givetvis in både bredd och spets. Offensivt är Isak Jonsson en riktigt bra förlängning, och värvningen av Emil Norberg är bra. Filip Barklund lär vara svår att behålla, men man hoppas säkert kunna förlänga med viktige Tobias Sjökvist och även Anton Widmark lär ha ett kontraktsförslag att ta ställning till. I övrigt blir det nog mycket nytt in.

Borås

Tränare

Målvakter

Konstantin Barulin

Backar

William Eriksson ny från Strömsbro

Emil Rangedal ny från Borlänge

Forwards


Gustav Arvidsson

Anders Eriksson

Henrik Eriksson

Oskar Håkansson ny från Teg

Jakub Kanka

Albin Storm

Spelare ut:

Fredrik Eriksson, b slutar

 Joel Salander, b till Nittorp

Elias Svensson Dervall, b till Tyringe

Kommentar: Fredrik Eriksson lägger av efter en lång karriär, men ryktas vara intresserad av att ta över efter Gunnar Persson som nu går i pension från tränarkarriären. Tre andra rutinerade kort fortsätter dock. Längst bak kommer Konstantin Barulin fortsätta spika igen, och offensivt kommer Henrik och Anders Eriksson att fortsätta leverera. Backsidan föll man på förra säsongen, där verkar man nu leta nytt och man har fått en bra start på det där framför allt Borlängevärvningen Emil Rangedal känns som ett riktigt lyft. Albin Storm är en nyttig förlängning och Oskar Håkansson ska bli spännande att se nu när han får spela i en riktigt tuff serie. Vill säkert ha kvar Joni Nikko och det ska bli spännande att se om Vadim Berdnikov återvänder. Vi lär få se en hel del nytt in även på forwardssidan skulle jag tro.  

Skövde

Tränare

Staffan Lund

Nico Surenkin

Målvakter

Felix Tengvall ny från Krif

Robin Wallin

Backar

Axel Abrahamsson

Karl Jonsson ny från Forshaga

Forwards

Elias Andersson ny från Tingsryd

Alexander Henriksson

Josh Laframboise

Simon Siwert

Lukas Smith

Kristoffer Söder

Spelare ut:

Eric Forsberg, mv till Tranås

David Lundmark, till Grästorp

Anton Lundmark, f till Tingsryd (ej bekräftat)

Kommentar: Staffan Lundh återförenas med sin kollega från tiden i Vimmerby, Nico Surenkin, nu har Skövde ett tränarpar som bör kunna lyfta laget. Laget har också fått en riktigt bra förstemålvakt i Felix Tengvall, frågan är dock om Robin Wallin kan spela eller om han lägger av. Backsidan är rätt tom, Axel Abrahamsson känns som en back för längre ner i hierarkin och storlöftet Karl Jonsson har inte gjort någon större succé senaste säsongerna. Här hoppas man givetvis på att få in Adam Thilander, men det behövs mer spets och den lär letas utifrån. Offensivt så har man tappat bröderna Lundmark, och Kristoffer Söder har varit skadeförföljd. Värvningen av Elias Andersson känns dock spännande och förlängningen med Josh Laframboise var given, han tog sig bara mer och mer ju mer han kom in i tempot säsongen som gick. Men även offensivt så saknas det en hel del, Emil Smedberg bör vara på önskelistan att förlänga med, precis som Oskar Johnsson. Men det behövs mer spets in om man ska kunna hävda sig i en betydligt vässad västra etta.

Forshaga

Tränare

Målvakter

Backar

Forwards

Spelare ut:

Karl Jonsson, b till Skövde

Kommentar: Forshaga är hopplösa på att bygga hype kring sitt lag. Sportchefen Erik Eriksson brukar ha som tradition att släppa hela laget på ett bräde under sommaren någon gång, så det är omöjligt att säga något om deras lag. Men nog lär de få det svårt i ettans tuffaste serie!

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Lämna ett svar