Nybro i slagläge!

Tre omgångar kvar att spela bara och två lag kan vi definitivt räkna bort från serieseger och avancemang till allsvenskan, nämligen Piteå och Troja. Kvar står alltså fyra pretendenter, men vilket lag kommer till slut att få jubla när det summeras? Jo enligt mig så är det Nybro som ligger allra bäst till, och i detta inlägg ska jag försöka reda ut varför.

Så här ser tabellen ut just nu:

Som ni kan se så ligger Nybro just nu ”bara” trea, och Hudiksvall ser ut att ha bäst utgångsläge. Men då har man inte tagit i beaktande det kvarvarande spelschemat, Nybros spelschema ser nämligen minst sagt mänskligt ut. Visserligen har man Väsby hemma i nästa omgång, men det är ett lag som passat Nybro alldeles utmärkt de senaste åren. Faktum är att Nybro har åtta raka segrar mot Väsby sedan 2018. Det är med andra ord upplagt för en seger i den viktiga sexpoängsmatchen. Och löser man det så har Nybro sedan de två avhängda lagen kvar, Troja(b) och Piteå (h), i de sista två omgångarna. Att förlora mot lag som inte har något att spela för, medan man själva har precis allt att spela för, borde naturligtvis inte ske. Med andra finns det mycket som talar för att Nybro går rent de sista matcherna, vilket skulle innebära att Hudiksvall är enda laget som kan utmana.

Då måste vi alltså syna vad Hudiksvall har på sitt spelschema, och det är inte lika överkomligt. Framför allt står man inför en svår nöt i nästa omgång, då man möter Kalmar på bortaplan, ett Kalmar som lär göra sitt yttersta för att rädda sig kvar i toppstriden, och ett Kalmar som tämligen komfortabelt avfärdade Hudiksvall på bortaplan med 5-2. En match som Kalmar därmed får ses som favoriter i. Lyckas Hudiksvall ändå vinna den matchen, så står man inför ett nytt tufft prov i näst sista omgången. Då väntar nämligen Väsby på bortaplan, ett Väsby som man visserligen vunnit sju raka matcher mot, men de flesta har varit jämna och hårda bataljer, så det är ingen enkel uppgift. Lyckas man ändå ro hem en seger också här, så har man ett gyllene läge, då man har avsågade Troja i sista omgången. Och har man vunnit de två första matcherna så ska mycket till för att de ska snubbla på det sista hindret.   

Med andra ord: Det kan bli så ironiskt att det blir värsta rivalen Kalmar som bereder vägen för att Nybro tar klivet upp. Det blir med andra ord en ytterst spännande omgång nu på tisdag!

Foto: Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar