Så var de bara fyra…

Sex små ettanlag ville till allsvenskan,
Ett fick långt hem,
Så var det bara fem

Fem små ettanlag ville till allsvenskan,
Ett åkte på bortaförluster dyra,
Så var det bara fyra.

Ja tidigare så har vi kunnat räkna bort Piteå från den allsvenska diskussionen, något jag tippade inför då jag trodde att de långa resorna de har skulle fälla dem, vilket visade sig stämma. Men att det andra laget att räkna bort skulle bli Troja var betydligt mer oväntat. Men efter dagens förlust på bortaplan mot Väsby så är deras chanser att blanda sig i segerstriden helt borta.

Väsby var det bättre laget i två perioder. Man spelade rejälare, hade ett bra passningsspel, och Troja fick i två perioder aldrig riktigt fast hemmalaget. Att Väsby så långt ledde med 2-0 var helt i sin ordning, även om det ska erkännas att Troja skulle haft 2-1 då de fick ett helt ok mål bortdömt. Kanske det var det målet de hade behövt för att kunna ta den helt nödvändiga segern? För även om man lyfte sig i den tredje perioden, och även fick en reducering, så kunde Filip Rydström slå spiken i kistan för Väsbys del efter ett skott utifrån som Wictor Ragnewall nog gärna fått en chans till på. I och med segern så hakar Väsby verkligen på i toppstriden, samtidigt som man alltså hakar av Troja som haft förtvivlat svårt på bortaplan, något som kom att fälla dem.

Efter matchen utbröt det tydligt bråk, där Nybros klubbchef Kim Ahlqvist tydligen fick kliva emellan.

***

Kalmar spelade den bättre hockeyn i en och en halv period, man kvävde effektivt Nybros offensiv samtidigt som man själva flög fram och skapade en hel del chanser själva. Men Hannes Johansson kvitterade Kalmarledningen mitt i den värsta pressen och efter det så öppnades det upp ytor också för Nybro, som fick tid att hitta blad och som då också kunde få till anfall och jämna ut spelet. Det var dock inte givet att det var Nybro som skulle avgå med segern, men de är det något tyngre laget, och i slutändan är det kanske det som kom att avgöra. I och med segern så ser jag Nybro som favoriter till att gå upp, mer om varför i ett annat inlägg.

***

Piteå orkar inte. Redan efter en period låg de under mot Hudiksvall med 4-0 och därmed var matchen avgjord. Det gör att Hudiksvall nu leder serien, precis som de gjort inför avslutningen förra säsongen. Håller de nu?

Lämna ett svar