Vi ges inte ens chansen!

Det spelades två riktigt heta matcher i toppen av kvalserien till allsvenskan igår. Efter matchen mellan Hudiksvall och Kalmar gick Hudiksvalltränaren Dennis Hall till hård attack mot domarinsatserna, en kritik som Väsby assisterade Jesper Kemi nu delar utifrån sin upplevelse av den andra matchen, mellan Nybro och Kemis Väsby.

Det blev förlust igår mot Nybro med 5-4, vad har du att säga om gårdagens match?

Jag tycker vi gör en rätt bra insats i 5 mot 5, det är utvisningarna som avgör. 5 mot 5 är vi bättre och skapar tillräckligt, gör vi fyra mål på bortaplan, då ska vi kunna vinna.

De vinner på att ni inte orkar hålla emot i boxplay?

Jo men det blir ju så, de utnyttjar sina powerplay på ett bra sätt. Sedan visste vi att det skulle bli tufft på bortaplan, men vi börjar bra, sedan åker vi på fyra raka tvåor på drygt en period och två av dom är väldigt billiga. Och det är två lag där ute, att vi åker på fyra raka speglar inte riktigt matchbilden.

Ni kände er förfördelade?

Ja jag läste lite vad Dennis sa, och vi känner samma sak. Vi var nere och möter Nybro och Kalmar som är stor starka och vi ges inte chansen. Vi åker på fyra raka tvåor, sedan i den andra får vi med oss en billig, det känns som ren kompensation. I såna här matcher, det smäller och är tjuvnyp överallt, domarna måste hitta en jämn nivå.

Vad tror du det beror på, att de inte håller nivån?

Det kan man bara spekulera i, men jag tror inte att domarna pallar trycket. Och så fyradomarsystemet. När man pratar med dom så har de inte sett det som hände, utan det var den andre som tog det. De är inte vana vid fyrdomarsystemet, är man ensam så hamnar man inte i samma situationer. Det var som straffsituationen hemma mot Nybro, hade det varit en huvuddomare så är jag 100% säker på att det inte blåsts straff, då hade han inte stått där han stod nu, de är ovana att hamna i såna situationer som de hamnar i.

Jag läste på twitter någon som föreslog att det skulle vara allsvenska domare i kvalserien, vad säger du om det?

Ja det är väl det rimliga, de bästa ska döma. Några har semester nu, det är korkat, när vi gått en hel grundserie med tre domare som inte är vana vid fyra så kan det bara bli fel.

Det var en omdiskuterad situation där Jesper Mångs skadade sig, vad har du att säga om den?

Det såg mer ut som en oturlig situation, han kommer i obalans, det ser ut som han ramlar av egen kraft. Det är så jag uppfattar det från båset i alla fall.

Var det en ful match annars tycker du?

Definitivt inte! Det var en ganska snäll match där båda lagen fokuserade på att spela hockey, och då måste matchen få avgöras i spel 5 mot 5 och domarna ska inte blåsa sönder den.

Tankar inför Hudiksvall imorgon, för ni har väl inte gett upp antar jag?

Vi har inte gett upp, vi ska göra vårat nu. Jag har sett många lag darra när man ska slå in matchbollen. Vi ska vinna våra två matcher så får vi se vart det landar.

Ni ska nu spela en sjätte match för säsongen mot Hudiksvall. Hur står ni er mot dom?

VI har lyckats förlora mot dom tidigare, men det har varit tajta matcher, vi tog poäng mot dem senast. Det är deras målvakt som har vunnit matcherna åt dem i allettan, det har varit tajta matcher annars. Vi har en bra chans att vinna.

Hur slår man Hudiksvall?

Det får vi se imorgon. Vi har en tydlig gameplan som vi tror starkt på.

Hur ser skadeläget ut?

Vi har haft lite sjukdomar, men jag tror att alla ska vara tillgängliga. Vi har haft en bred trupp så man har kunnat vila om det varit någon halvskadad.

Hur ser formen ut annars?

Jag tycker vi sett bra ut på slutet. Vi har en bra känsla, det studsade bara emot lite igår, men vi har bra självförtroende.

Är det Väsby som står överst när det summeras tror du?

Det hoppas jag, vinner vi de två som är kvar tror jag det kan räcka långt, men vi har inte allt i egna händer.

Om du inte får tippa Väsby, vilka tippar du då?

Jag vet inte om jag vill tippa det, det känns inte rätt. Men Nybro har bästa utgångsläget, det är de som har pressen på sig, så det skulle vara de i så fall.

Lämna ett svar