Guiden till Hudiksvall-Boden

I en serie inlägg ska jag gå igenom semifinal för semifinal, lag för lag, där jag ge er allt av värde inför drabbningarna. Det blir statistiken, betygen och tipsen som ger kött på benen åt mycket intressanta drabbningar.

Inbördes möte under säsongen:
Grundserien: Boden-Hudiksvall 3-6 och Hudiksvall-Boden 2-1
Allettan: Hudiksvall-Boden 4-3 och Boden-Hudiksvall 2-3

Hudiksvall

Grundserien: Etta med 43 poäng och 71-36 i målskillnad
Allettan Norra: Tvåa med 42 poäng och 57-41 i målskillnad

Kvartsfinalerna: Stod över

Hudiksvall på eliteprospects

Betyg på lagdelarna

Målvakter 4
Isak Johansson har tagit ett rätt fast grepp om förstaspaden sedan han anslöt från Wings inför allettan, och har stått 14 av de 18 matcherna. En målvakt med en del rutin från allsvenskan och han har gjort det bra som sista utpost. Andreas Bosson är backup, en bra ettanmålvakt det med.

Backar 4
Offensivt är det William Eckmyhl och Alexander Popovic som är de stora namnen i Hudiksvall, men de är inte lika stark defensivt. Där är det istället Filip Lander och Marcus Björk som är de stabilaste, tillsammans med Fredrik Jansson. En inte särskilt storvuxen backsida, mer rörlig och spelskicklig. Mycket stark fyra.

Forwards 5
Hudiksvall har en riktigt stark mix av spelskickliga centrar som Henrik Olsén och Christoffer Jansson, speediga forwards som Samuel Eriksson och Filip Sjöberg, snipers som Jesper Wiberg och Aleander Bjurström och nyttiga gnuggare som Carl Westberg och Axel Levander. Ettans starkaste forwardsuppsättning?

Tränare 4
Dennis Hall hade en finfin fjolårssäsong där han sånär ledde laget till allsvenskan, och grundserien denna säsong var också imponerande. Men sedan han gjorde klart att han skulle lämna efter säsongen så har det gått betydligt sämre för Hudiksvall, och det drar ner betyget till en stark fyra.

Powerplay 3
Noterades för godkända 25,49% i allettan, förvånansvärt lågt kan man tycka med tanke på spelarmaterialet man förfogar över.

Boxplay 4
Norra allettans bästa boxplay med 88,89%, och det har de nått genom att vara otroligt aggressiva i sin box, de spelare lika aggressivt nästan som om de spelat 5 mot 5.

Totalt 24

Boden

Placering i grundserien: 2:a med 45 poäng och 74-38 i målskillnad
Placering i allettan: 5:a med 29 poäng och 58-42 i målskillnad

Truppen på elitepropects

Betyg

Målvakter 3

Laget hade stora förhoppningar på att Carl Hjälm skulle bli en stor matchvinnarmålvakt, och i grundserien var han en av norra ettans bästa. Men i allettan så har det gått lite troll i det och han har under 90 i räddningsprocent och det är en av orsakerna till att laget haft det lite svårt i allettan. I slutspelet så har han inte heller imponerat direkt, även om han avslutade kvartsfinalspelet snyggt med hållen nolla.  Jacob Carlsson har gått skadad, men hade annars bättre statistik i allettan, med drygt 92%.

Backar 4

Boden har några rejäla pjäser i Max Kardewall, Robin Liljekvist, Viktor Aresprång och Fredrik Granberg, som alla gillar att utnyttja son storlek. Men framför allt Granberg och Kardewall besitter också en del offensiva kvaliteter. Offensiva är också backarna Kevin Arvidsson och Felix Dahlroth, där kanske Kevin är mest komplett.  

Forwards 4

Det finns en rätt tydlig rollfördelning i Bodens forwardsuppsättning. Poängspelare ska tvillingarna Wahlgren, Linus Hedman och Pontus Johansson främst vara. Till det adderas fysik och inställning i form av Christian Nyman, Robin Höglund, Henri Tamminen och Fabian Nilsson. En bra mix.

Tränare 2

Det är givetvis fel att lasta Per Ljusteräng för detta enbart, men fakta är att laget presterat bra mycket sämre under honom än man gjorde under Roger Forsbergs tid som tränare. Nu fick han en sju matcher lång förlustsvit att vända till tre raka segrar, men det är fortfarande lite upp till bevis för den nya tränaren. 3-2 i matcher mot vårettanlaget Borås kanske är ett steg på vägen i alla fall.

Powerplay 3

Laget gör mål var fjärde tillfälle de spelar med en man mer, och det är bra siffror. Men det har varierat väldigt mycket från match till match, ibland lysande, ibland svagt. I slutspelet gjorde man mål på blott 11% av powerplayen, så trean är svag.

Boxplay 2

Har 70,15% i boxplay och det är svaga siffror. Har lite för inaktiv box, blir små. Förbättrades något i slutspelet till 78%, så stark tvåa.

Totalt betyg: 18

Så slutar det och varför

Hudiksvall-Boden 3-1

Hudiksvall har vunnit samtliga fyra matcher i grundserien och får ses som favoriter. Dock så tror jag att det kommer bli jämna matcher, men på något vis så har ändå Hudiksvall en vana att gå segrande ur jämna matcher lagen emellan, och så tror jag det blir också denna gång.

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar