Guiden till Väsby-Halmstad

I en serie inlägg ska jag gå igenom semifinal för semifinal, lag för lag, där jag ge er allt av värde inför drabbningarna. Det blir statistiken, betygen och tipsen som ger kött på benen åt mycket intressanta drabbningar.

Inbördes möte under säsongen:
Ej mötts

Senaste möten:
Allettan 21/22: Väsby-Halmstad 6-2 och Halmstad-Väsby 6-8

Väsby

Grundserien: 1:a med 43 poäng och 71-36 i målskillnad
Allettan Norra: 1:a med 42 poäng och 67-42 i målskillnad

Kvartsfinalerna: Stod över

Väsby på eliteprospects

Betyg

Målvakter 4

Linus Ryttar är normalt en toppmålvakt i ettan med ett par säsonger i allsvenskan i ryggsäcken, men han har kanske inte riktigt kommit upp i sin högsta kapacitet ännu. Han backas upp av 22-årige Victor Olsson, som tidigare spelat i bottenlaget Segeltorp, men som den här säsongen gjort det bra när han väl fått chansen.

Backar 4

Rasmus Sörgardt är en riktigt fältherre ute på isen, lagets klart ledande back. Lucas Torstensson är en offensivstark back med bra passningsöga, medan Elias Ewretzh är den defensivt starkaste och mest fysiske backen. Han är dock avstängd två matcher i inledningen av semifinalspelet. Backsidan är rätt offensivt viktad annars.

Forwards 5

Här finns det massor med såväl spets som bredd. Ska jag nämna några är det dock givetvis Tobias Liljendahl, en rutinerad heller med tvåvägsegenskaper, Carl Wassenius, en riktigt trollgubbe med ruggig blick, samt nyttiga poängspelarna Nicklas Nousiainen och Carl Åsell. Namnet som dock sticker ut allra mest är givetvis Dick Axelsson, det ska bli otroligt spännande att se vad han kan göra på ettannivå.

Tränare 4

Jussi Salo är en rutinerad tränare med bland annat en säsong som tränare för AIK. Har lett laget till seger i såväl grundserien som alletta, men fick ändå inte förnyat kontrakt. Det är höga krav på tränarna i Väsby!

Powerplay 3

Noterades för ungefär 25% i powerplay, godkänt, men inte mycket mer.

Boxplay 3

78% i boxplay är inget man skryter över, men det är å andra sidan inget att skämmas över heller.

Totalt 23

Halmstad

Placering i grundserien: 4:a med 32 poäng och 52-44 i målskillnad
Placering i vårettan: 7:a med 22 poäng och 47-50 i målskillnad

Kvartsfinalerna: 3-1 i matcher mot Strömsbro

Truppen på elitepropects

Betyg

Målvakter 4

”Creepy” eller Jacob Crespin som han egentligen heter är en riktig matchvinnarmålvakt som kan stänga igen fullständigt. Han får stå allt, för bakom honom så finns dels Hampus Nivalainen som endast fått stå en enda match, samt Adam Ahnberg som lånats in från tvåan. ”Creepy” räddar dock en fyra i betyg, men den är svag.  

Backar 2

Tappet av den enda riktigt kreativa och offensiva backar Filip Persson på deadline day var givetvis blytungt för Halmstad. Nu står man med visserligen kompetenta backar, men mest av defensiv karaktär. Som väldige backen Jonathan Lundgren, en spelare som säkert blir nästa export och rutinerade Andreas Andersson och Robin Holm.

Forwards 3

Robin Dahse kan mycket väl vara hela hockeyettans MVP, alltså den spelare som betyder mest för sitt lag. Axlar ofantligt mycket speltid, i alla spelformer och är ändå riktigt bra trots att han måste ha konstant mjölksyra. Victor Gagic är också en skicklig center som bidrar både offensivt och defensivt. Avige Karl Påhlsson och Viktor Bernhartz offensiva hot. Kanadensaren Tommy Lee har lyft sig rejält på slutet. Därtill en hel del skickliga gnuggare. Stark trea.

Tränare 4

Jens Berggard blev uppflyttad i sista minuten inför grundserien och har gjort ett enormt bra jobb med en tunn och i flera delar oerfaren trupp. Förstår att matcha laget hårt och har fått framgång med det. Lyckades dessutom få laget att lyfta sig på slutet av serien när det stod och vägde, vilket är en bra egenskap.

Powerplay 3

Hade ett klent powerplay framför allt i slutet av allettan, men 33.33% i kvartsfinalerna lyfter betyget.

Boxplay 3

Hade ett svagt boxplay i allettan, men skärpte till det högst väsentligt i kvartsfinalspelet där man bara släppte ett mål med en man mindre och fick fina 90% i boxplay.

Totalt: 19

Så slutar det och varför

Väsby-Halmstad 3-1

Väsby plockade flest poäng av alla i allettorna, och man gjorde det för att man har en bra bredd, bra spets, och ett tryggt grundspel. Det gör att man vinner, även om Halmstad är ett erkänt duktigt slutspelslag. Det blir med andra ord ingen revansch för hockeyettafinalen -20.

Lämna ett svar