Så väljer lagen till semifinalerna

Då har Boden slagit ut Borås i den sista kvarvarande kvartsfinalen och därmed så ligger nu allt fokus på morgondagens semifinalval. Ett val som inte alls känns lika givet som valet i kvartsfinalerna, men jag har försökt lägga örat mot marken och lyssna av hur tongångarna går, och så här tror jag att lagen väljer.

Väsby

Kan välja mellan:
Mariestad
Boden
Sundsvall
Halmstad
Karlskrona
Vimmerby

Väljer: Halmstad

Jag pratade med Tom Tärnström för ett par dagar sedan och då kunde man utläsa att han inte alls var sugen på att välja det kanske naturliga valet Sundsvall. Och då Mariestad och Karlskrona går fetbort då man har för stor respekt för dem med tanke på Mariestads facit på slutet och KHK:s slumrande potential, så då finns det Boden, Halmstad och Vimmerby kvar. Boden går bort på grund av onödigt meckig resa, och Vimmerbys 3-0-seger mot Dalen inger respekt. Därför blir valet Halmstad.

Kalmar

Kan välja mellan:
Mariestad
Boden
Sundsvall
Karlskrona
Vimmerby

Väljer: Sundsvall

Mariestad och Karlskrona går bort också för Kalmar, speciellt Mariestad med tanke på hur svårt de haft mot Mariestad de senaste två säsongerna. Karlskrona har man bättre facit mot, men det var det där med potentialen som man är rädd för. Man skulle kunna välja Vimmerby, bekväm resa och lägst rankat, men de har nog respekt för Vimmerbys fina form. Och då Boden är för lång resa, så återstår Sundsvall, ett lag som lever på sin fart, och att spela i fart passar Kalmar som handen i handsken. Inget lag slår Kalmar i att spela hockey i fart och därför blir valet Sundsvall.

Nybro

Kan välja mellan:
Mariestad
Boden
Karlskrona
Vimmerby

Väljer: Vimmerby

Nybro har haft svårt för Mariestad och passar sig noga för dem, det är en onödig risk att ta och Boden faller bort på grund av avstånd. Karlskrona skulle man kunna välja, men jag tror man ändå tror att man har större chans att besegra Vimmerby, ett lag som kommer från vårserien och som man ändå bör slå. Dessutom en bekväm resa.

Hudiksvall

Kan välja mellan:
Mariestad
Boden
Karlskrona

Väljer: Boden

Jag tror inte man vill möta Boden, man har visserligen fyra raka segrar mot dem, men det har varit rätt tuffa matcher ändå. Men då man räds de två andra alternativen, där framför allt Mariestad har en ruggigt stark form (södra allettans starkaste lag), och ett Karlskrona som man nog har näst intill överdriven respekt för, så blir det ändå Boden som blir valet ändå.

Troja

Kan välja mellan:
Mariestad
Karlskrona

Väljer: Karlskrona

Har bara två lag att välja på, och Mariestad och Troja har en kvalhistoria med idel tuffa bataljer i ryggsäcken. Och då har det ändå varit Troja som varit rätt klara favoriter inför. Nu är Mariestad i en hysterisk form och kommer bli en otroligt tuff nöt att knäcka oavsett lag, så det drar man sig nog för. Man tänker typ: ”Bättre välja ett lag man inte vet riktigt var man har, än att välja ett lag man vet är i ett ruggigt flow!”

Piteå

Får: Mariestad

Lämna ett svar