Guiden till Kalmar-Sundsvall

I en serie inlägg ska jag gå igenom semifinal för semifinal, lag för lag, där jag ge er allt av värde inför drabbningarna. Det blir statistiken, betygen och tipsen som ger kött på benen åt mycket intressanta drabbningar.

Inbördes möte under säsongen:
Ej mötts

Senaste möten:
Ej mötts

Kalmar

Grundserien: Etta med 40 poäng och 70-34 i målskillnad
Allettan södra: Etta med 39 poäng och 72-45 i målskillnad

Kvartsfinalerna: Stod över

Kalmar på eliteprospects

Betyg på lagdelarna

Målvakter 4

Jonathan Stålberg har varit förstavalet i Kalmars mål under allettan. En målvakt som gjorde en kanonsäsong förra säsongen, och som varit rätt bra också denna, men inte lika bra. Som backup återfinns Alexander Nilsson, som är en kompetent ersättare. Svag fyra.

Backar 4

Sebastian Ottosson är en av ettans bästa backar, en rutinerad back som är rörlig och med bra blick. Erik Norén, Tim Welin och Martin Schreiber är alla unga och skridskostarka backar som passar väl in i Kalmars rörliga spel. Saknar dock en stark pjäs i skadade Jakob Stöffling.

Forwards 5

Har kanske ettans mest talangfulla forwardssida med mängder med fart och skills. Linus Skager är så gott som omöjlig att få tag på när han vänder och vrider, Adam Hirsch är också en väldigt stark spelare på pucken. Hampus Karlsson det stora utropstecknet i ettan kanske denna säsong, uppges klar för SHL nästa säsong. Dessutom starka centrar i Tatu Kokkola och evigt unga Victor Crus Rydberg.

Tränare 5

På fyra seriespel har Viktor Tuurala fört laget till tre seriesegrar och en andraplats. Inte illa med tanke på att när han kom till klubben så hade man inte vunnit på nivån. Den svåre tänkaren är väldigt speciell, men ingen kan ta ifrån honom vad han åstadkommit.

Powerplay 4

32,56% i powerplay är bra, och det är inte konstigt då man har alla verktyg för att spela ett bra powerplay.

Boxplay 2

Låga 70% i boxplay, Kalmar är offensivt viktat och det märker man på denna statistiken.

Totalt 24

Sundsvall

Placering i grundserien: 4:a med 30 poäng och 55-50 i målskillnad
Placering i vårettan: 7:a med 24 poäng och 52-62 i målskillnad

Truppen på elitepropects

Betyg

Målvakter 3

Christof von Burg spelade magiskt mot Hanviken och behöver fortsätta stå på huvudet om Kalmar ska besegras. Backupen Viktor Rönnqvist är ok, men inte mer.

Backar 3

Pontus Englund är en klassback på ettannivå och betyder massor för laget. Rutinerade Algot Landin är också en back av bra ettanklass precis som Johan Grönquist. På slutet plockade man tillbaka Anton Avehag, en offensivstark back, som dock är lite svagare i egen zon.

Forwards 2

Sebastian Kaijser är en klasspelare på ettannivå. Denna säsong har Marcus Sirén sluppit de hjärnskakningar som förföljt honom och då får han visa vilken bra spelare han är. Det är kring dessa två spelare det ska ske, för kraftspelaren Gustav Marnetoft som hade ett stort genombrott under grundserien, har det gått betydligt trögare i allettan.

Tränare 3

Jonas Lindström gör sin första hela säsong som tränare och han har skött sig med den äran. Sundsvall kom sjua i den norra allettan och det måste ses som klart godkänt.

Powerplay 2

Hade allettornas svagaste powerplaystatistik med 16,33%, långt ifrån godkänt givetvis, och det har fortsatt i kvartsfinalspelet där man hade 16,67%. Svag tvåa.

Boxplay 3

Hade ett riktigt svagt boxplay i allettan, urusla 63,46%, men i kvartsfinalerna så vässade man till det ordentligt till 86,67%!

Totalt: 16

Så slutar det och varför

Kalmar-Sundsvall 3-0

Jag tror detta kommer bli fullfartshockey, för så vill båda lagen spela. Men det är ett spel som Kalmar saknar övermän i, och därför tror jag de tar det i tre raka matcher.

Lämna ett svar