Resultattips lördagens kvartsfinaler

Idag ska jag iväg på långresa till Borlänge och kommer inte hem förrän elvatiden ikväll. Men ett kort resultattips hinner jag med innan jag åker.

Nyköping-Troja 1-6
Nyköping har inte varit nära de första två matcherna, och nu har man visserligen hemmaplan, men jag tror man är för stukade för att riktigt kunna bjuda upp till kamp.

Kalix-Piteå 2-2
Det har varit två knallhårda möten i Piteå, jag tror inte det blir mindre tufft denna match. Kalix har varit starka hemma och kommer göra allt för att hålla liv i matchen. Piteå får dock tillbaka Tommy Wargh vilket talar till deras fördel.

Borlänge-Mariestad 1-3
Borlänge har inte haft mycket att hämta mot Mariestad de första två matcherna, men nu är det vinna eller försvinna för dem och dessutom hemma. Jag tror på en jämnare match men Mariestad drar det längsta strået till slut ändå.

Sundsvall-Tyresö/Hanviken 2-4
Tyresö/Hanviken har varit väldigt starka på bortaplan och jag tror att de lärt sig hur de måste spela för att slå ett aggressivt spelande Sundsvall.

Borås-Boden 2-4
Borås har redan från start en svag backsida, och när de nu dessutom är av med avstängde nyckelbacken Fredrik Eriksson så tror jag att man får det svårt mot ett Boden med gott självförtroende efter vändningen senast.   

Vimmerby-Dalen 4-2
Vimmerby vann båda bortamatcherna och har guldläge att avgöra direkt i sin första hemmamatch. Vimmerby lär vara fyllda av självförtroende och får ses som favoriter, Dalen har inte riktigt hittat nycklarna för att lösa Vimmerbys defensiv.

Halmstad-Strömsbro 5-3
Jag tror på en rätt målrik tillställning, med Halmstad som segrare. De vann senaste matchen och verkar då ha hittat ett sätt att skada Strömsbro på.

Karlskrona-Visby 3-2
Här handlar mycket om inställning, där visade Karlskrona mest och bäst i period ett senast framför allt, och det tror jag var en nyttig lärpeng för dem. Nu spelar de hemma och då lär inställningen inte vara sämre, därför tror jag de vinner en jämn match.

Lämna ett svar