Klippen och kommentarerna från gårdagens matcher

Jag var iväg på supporterresa till Borlänge igår, så seg idag. Men nog ska ni få lite läsning, och framför allt några klipp, från gårdagens åtta matcher!

Nyköping-Troja

Jag tippade: 1-6 Det blev: 2-2, 2-3 e sd

Efter att ha blivit fullständigt överkörda i två matcher så stod Nyköping ändå upp riktigt bra i match tre. Visst var Troja det bättre laget, men Nyköping kämpade och slet väldigt uppoffrande och det i kombination med en storspelande Sebastian Wagner gav Troja fullt upp. Så Nyköping ska ha full cred för sin insats, men Troja går vidare efter mål i sudden och får nu välja som femte lag i seminfinalen. Vilket lag väljer man då?

Kalix-Piteå

Jag tippade: 2-2 Det blev: 1-6

Efter två jämna matcher i Piteå så var det dags för Kalix att få spela hemma. Och hemma har laget varit riktigt starka under vårettan med idel segrar, därför trodde jag att man skulle kunna ge Piteå en tuff match igen. Men så blev inte fallet. Piteå vann hur komfortabelt som helst med hela 1-6 och kvalificerade sig för semifinal. En semifinal som man nu blir tilldelade motstånd i, frågan är bara vilket det bli?

Måste också passa på att bjuda på Ludwig Warghs snygga 1-6-mål.

Klipp från hockeyettan play.

Borlänge-Mariestad

Jag tippade: 1-3 Det blev: 3-9

Jag trodde att Borlänge skulle komma ut som ett frustande lokomotiv och bara köra. Och visst försökte man, men Mariestad var alldeles, alldeles för bra. Gästerna bjöd på en överkörning som hette duga, och hade man inte lattjat mest i tredje perioden så hade siffrorna kunna bli 13/14-1 någonstans, för så pass överlägsna var man. Det spelade ingen roll vilken kedja som var inne, Mariestad parkerade långa stunder i Borlängezonen och radade upp chanser.

Matchen bjöd också på säsongens kanske snyggast framspelning? Det är Lukas Larsson som hittar Oscar Tellström med en ursnygg lobb.

Klipp från hockeyettan play.

Sundsvall-Tyresö/Hanviken

Jag tippade: 2-4 Det blev: 3-0

Här var jag helt ute och cyklade. Men hade inte Sundsvalls målvakt Christoff van Burgh storspelat så hade mycket väl gästerna kunnat avgå med segern. Här ett par exempel.

Klipp från hockeyettan play.
Klipp från hockeyettan play.

Nu leder Sundsvall matchserien med 2-1 i matcher. Avgöra man redan ikväll? Jag tror faktiskt det och tippar 3-1 till hemmalaget.

Borås-Boden

Jag tippade: 2-4 Det blev 4-3

Borås lyckades reducera till 1-2 i matcher efter en minst sagt händelserik match, där Boden hade en hel del åsikter kring domslut. Och visst kan man förstå det. Bland annat slog Boråsmålvakten Konstantin Barulin omkull en Bodenspelare med ett ordentligt slag i knävecken  (inte första gången han använder klubban som tillhygge kan tilläggas) och i slutminuten så lyfter han målburen, vilket ger honom en tvåa. Men i regelboken står det att en sådan regelöverträdelse ska ge straff när det är mindre än två minuter kvar, vilket hade kunnat bli guld värt för Boden som då låg under med 4-3. Nu kunde inte domaren den regeln och Borås kunde hålla undan sekunderna som var kvar och vinna matchen. Nu väntar en ny spännande fajt redan idag, en match jag tror slutar 3-3.

Vimmerby-Dalen

Jag tippade 4-2 Det blev 2-2, 3-2 e sd

Detta blev kvartsfinalseriens jämnaste möte mellan de båda lagen. Det vägde fram och tillbaka, men till slut kunde Vimmerby avgöra både matchen och kvartsfinalen i sudden. Att det var ett lyckligt Vimmerby efter den tunga segern kan man se på detta klipp!

Klipp från hockeyettan play.

Halmstad-Strömsbro

Jag tippade: 5-3 Det blev: 4-2

Halmstad satt i förarsätet hela matchen och kunde vinna med 4-2. Det mest uppseendeväckande i denna match var faktiskt efter matchen. Strömsbros tränare Magnus Jansson äntrade isen för att snacka allvar med domarna då de nekat honom att ta timeout i slutet. Och efter det uppstod tumult med slagsmål och det gav tre matchstraff till Strömsbrospelarna medan Halmstad bara fick tre tvåor. Strömsbros Philip Hägerström är därmed avstängd idag då det var hans tredje matchstraff för säsongen. Halmstad får ses som favoriter idag, jag tippar en ny 4-2-seger.

Klipp från hockeyettan play.

Karlskrona-Visby

Jag tippade: 3-2 Det blev: 5-2

Tittar man på segersiffrorna så skulle man kunna tro att detta var en enkel Karlskronaseger. Men så var det verkligen inte! Visby var hela tiden livsfarliga i omställningarna och hade bud på fler mål, och det var först när Visby tvingades chansa och gå framåt i 3-2-underläge i slutet som 4-2 och 5-2 kunde göras (sist i tom kasse). Denna är inte avgjord ännu, men visst får Karlskrona ses som knappa favoriter, jag tror eftermiddagens match slutar 3-2.  

Foto: Anna Engström, Mariestad Bois

Lämna ett svar