Vi måste hålla upp intensiteten!

Dalen kan imorgon spela sin sista match för säsongen 22/23, för lyckas man inte vinna på bortaplan mot Vimmerby är säsongen över. Dalens tränare Daniel Josefsson är klar över vad dom krävs för att säsongen ska leva vidare:
– Vi måste hålla uppe intensiteten!

Inför säsongen så tappade ni er ledande kedja med Adam Hirsch och bröderna Thörnberg, vad gick ni in säsongen med för inställning?

Jag vill inte gå in och summera säsongen på något sätt nu, det är inte läge för det. Men vi gick in med inställningen att tävla hela vägen.

Vad har ni för spelare som leder laget nu när de lämnat?

Vi har varit ganska breda, vi har en annan struktur nu, det är ett helt lag som är tvunget att kliva fram, sedan är det några som gjort mer poäng än andra givetvis.

Om vi hoppar rakt till nuläget istället, ni har spelat två matcher mot Vimmerby i kvartsfinalen här, beskriv matcherna ur er aspekt!

Första matchen tycker jag inte vi kommer upp i spelet som vi vill, där är Vimmerby bättre. Sedan i andra presterar vi på ett annat sätt, och det hade kunnat bli en annan utgång, men det är några situationer som ger dem målchanser som gör att det väger över till deras fördel. Annars är vi där på ett annat sätt spelmässigt, prestationen är där på det stora hela och det ger oss chansen att vinna.

Vad har vägt över till deras fördel?

Svårt att svara på, vi kommer inte upp i prestation och då har de 1-0 och sedan är det jämnare i andra och då är det mer tillfälligheter. Vi är där och är redo för match tre.

Vad gör Vimmerby svårspelade?

Det är frågan det… Det är inget jag lämnar ut, vi fokuserar på vårat.

Vad behöver ni lyfta för att det ska väga över till er fördel?

Jag tycker vi blev bättre i attacken senast, det vill vi fortsätta med, vi hade för lite skott i första, det blev bättre i andra. Sedan behöver vi minimera deras klara målchanser, men framför allt hålla upp intensiteten och kampen i spelet i alla situationer.

Vad talar till er fördel?

När vi gör de här grejorna så har vi en stor chans att vinna. Det finns bara en väg och det talar till vår fördel, vi kommer satsa allt.

Vad har bortaplan betydelse?

Vi känner oss trygga på bortaplan.

Hur ser upplägget ut för resa dit och så?

Det är så kort så vi åker samma dag och åker hem mellan matcherna med.

Vad har du för resultattips till nästa match!

Jag tippar inte, men vi går för vinst.

Lämna ett svar