Mariestad är inte flashiga

Borlänge har haft det tufft i kvartsfinalspelet mot Mariestad, med två tydliga förluster (1-4 och 1-7). Men Borlänge tränare Stefan Gustavsson har ändå gott hopp om att kunna ”reta” Mariestad i match tre och sedan ta det därifrån.

Lite svajig grundserie, men en mycket bättre våretta, håller du med om det?

Ja det gör jag. Efter julbrejket så trillar polletten ner och vi får en bättre daglig verksamhet, och vi gör en stark avslutning av vårserien och tar oss välförtjänt till en kvartsfinal.

Vad gör ni bättre nu som ni inte gjorde innan jul?

Det är mer på individbasis att man förstår vad det handlar om på träning och match. Det tog också tid att hitta sin plats sin i roll och hierarkin, vad du kan bidra med för att bidra bäst till laget.

Vad ser du som era styrkor?

Våra styrkor är att vi tror på det vi gör. Vi har inte ändrat spelsätt, utan trott på det vi håller på med. Plus farten vi har i det här unga laget, speeden och målvaktsspelet har varit bra efter jul.

Vilka spelare är extra viktiga för er?

Patrik Elfsberg är lagets MVP, inte bara i spelet utan också hans uppträdande. Han är en riktig härförare vid sidan av isen med, vi hade inte varit här utan honom. Sedan gör Oliver Norgren (målvakten) det jättebra efter jul och det är flera som tagit steg. Men främst Elfsberg, han är en viktig del för både äldre och yngre, och en bra väg in i truppen från mitt håll med, så han har stor betydelse.

Nu är ni framme i kvartsfinal, men har hamnat i 2-0-underläge mot Mariestad. Vad säger du om kvartsfinalen så här långt?

Det handlar om att det blir återspeglande mot hur vi spelade innan jul, att vi är riktigt bra stundtals men gör stora missar, och det räcker inte till mot ett bra lag som Mariestad. Vi har många bjudningar på målen vi släppt till, som vi inte släppt till under vårserien. Sedan är det ett helt annat motstånd i och för sig, men det blir tufft att ge bort både 1- och 2-0 som i sista matchen. Vi måste titta på vilka byten vi gör bra och göra dem oftare. Sedan jag sagt till någon tidning, vi lärde oss mycket från match 1 till match 2 och tror att vi kommer lära oss än mer till match 3.

Ni har nu kniven mot strupen i nästa match, vad måste ni se upp med hos Mariestad för att kunna vinna?

De jobbar hårt, de är inte flashiga men spelar en mycket bättre hockey idag än under (Andreas) Appelgren (Bois tränare innan jul red anm), de använder materialet de har på ett bra sätt. Samtidigt, med den budgeten de har ska de vara bra. Mariestad är väldigt starka i mittzonen och de checkar hårt, så man får lite tid på sig. Sedan sticker de inte ut på något sätt, utan vi måste se på hur vi gör oss framgångsrika för att vinna match 3.

Ni gick in i säsongen med reducerad budget, är ni nöjda med säsongen med tanke på det?

Vi har de förutsättningar vi har och vi har gjort en enormt stark resa under säsongen, att vi har tagit oss dit vi har tagit oss. Vi har ett ungt och oerfaret lag med många juniorer, många gör sitt första seniorår, så vi har absolut gjort en stark resa. Men förutsättningarna har varit som de varit och vi har fått det att snurra och är inte nöjda ännu, vi ska kunna vara med och reta Mariestad i match tre och ta det därifrån.

Vad betyder hemmaplan för er?

Det är allt runtikring som är skönare. Man slipper resor och all logistik, Alla är på plats och trygga, man vet vad man har. Sedan har vi inte det starkaste publikstödet, men jag hoppas folk tar sig till hallen och stöttar oss. Men vi har stark känsla på hemmais och är starka där, det får vi se som fördel.

Till sist: Blir det en ny budgetsatsning nästa säsong eller blir det en hårdare satsning?

Vi får se, det diskuterar vi i föreningen just nu. Organisationsmässigt och ledarmässigt, det är många bollar i luften. Men vi har en tanke hur vi vill att det ska se ut, men får ta det steg för steg.

Lämna ett svar