Vi ska upp till Boden igen!

Borås föll tungt i den femte perioden igår mot Boden. Trots såväl 4-1 som 5-3 så lyckade man inte hålla undan utan fick se sig besegrade med 6-5. Men Borås sportchef, Christoffer Holst, verkar inte alltför nedslagen när kmhockey,se får tag i honom, utan tror att lagen ska kunna ta två raka på hemmaplan:
– Vi ska upp till Boden igen!

Ni vann playin-mötet mot Krif, vad har du att säga om matchserien mot dom?

– Jag tycker vi spelade bra slutspelshockey mot Krif, vi var intensiva och utnyttjade våra styrkor på ett bra sätt och hjälpte varandra i varandras roller, vi litade på varandra och lyfte varandra och vann rättvist tycker jag.

Något jag upplevde var att ni spelade väldigt mycket mer fysiskt än ni gjorde i grundserien, var det något ni pratat om?

– Egentligen inte, men Krif är till viss del ett fysiskt lag och det visste vi, och vi har spelare som kan spela fysiskt, när det sedan blir slutspel så blir det ofta intensivt och vi vann de kamperna på ett bra sätt.

En sak som ni gjorde riktigt bra var att stänga ner mittzonen för Krif, vad gjorde att ni lyckades med det?

– När vi har en bra rollacceptans så kuggar det i, när lagdelarna hjälpa varandra så vågar man stå upp för då har man uppbackning av sina medspelare och då får man ner farten och kan vinna puckar.

När ni slagit ut Krif så valde Boden er i kvartsfinalvalet, hur gick tankarna inför matchserien?

– Först och främst handlade det om att lösa en resa på 125 mil på en dag, så det var kort framförhållning för att hitta sätt att ta sig dit. Men samtidigt är det inspirerande att möta nya lag, någonstans är det det som gör att slutspel är så roligt, så samtidigt såg vi fram emot det med tillförsikt.

Hur löste sig resan upp?

– Vi fick ihop det bra, vi körde upp grejerna med bil och killarna flög upp. Det blev lite lång väntetid på Arlanda annars var det lugnt.

Så kom ni upp till Boden där ni gör en bra förstaperiod men sedan faller ihop lite…?

– Ja jag har samma slutsats som du, vi kom ut bra. Jag tänkte att det var viktigt att vi var med i första perioden och att vi sedan skulle kunna växa in i det. Nu var vi det, men vi får tre boxplay innan vi får vårt första powerplay och det är tufft att dra på sig 3 penalty kill innan 25 minuter spelats av matchen. När de sedan får ett mål där får de luft under vingarna samtidigt som vi krymper lite.

I andra matchen så stod ni upp riktigt bra och ledde med bland annat 4-1 och 5-3, men föll till slut i sudden. Tankar om den matchen?

– Vi kom ut bättre och tycker vi sliter som djur hela matchen, men åker på skador så vi går tungt på spelare. Sedan är det inte roligt att tappa två mål så sent, men vi blev ängsliga när de fick in puck. Sedan var det jämnt i sudden, det är chanser åt båda håll, och vi har lägen att avgöra som vi måste sätta, men nu missar vi dem och då faller det över till motståndarna till slut…

Finns det några spelare du vill lyfta fram?

– Jag tycker Albin Storm gjort ett bra slutspel och leder trupperna med sin fart och frenesi.

Har ni gett upp nu?

Verkligen inte! Vi ska upp hit till Boden igen! Igår var det inte roligt att förlora på sättet vi gjorde, men när solen gick upp i morse så finns inget annat än att vinna i vår borg på lördag. Där är vi några procent bättre och kan vi vinna på lördag så har vi tagit ett steg, sedan tar vi en match i taget och förhoppningsvis får vi spela en avgörande match på onsdag.

Du pratade om att ni tappade spelare under matchen igår, vilka föll ifrån?

– Ja Eddie Ahlmark skadade sig och är borta troligen hela matchserien. Sedan fick Fredrik Eriksson game med, så vi fick spela på fyra backar, det blir tufft i långa loppet.

Vad tycker du talar till er fördel framöver?

– Vi har inte kommit upp i vår maximala nivå, det talar för oss, vi har mer att få ut. Vi har ännu Inte visat upp det vi hade mot Krif, utan vi har spelat lite ängsligare och Inte heller kommit upp i det special teams vi har haft. Och framför allt har vi släppt in för mycket mål. Gör vi fem bort mot Boden så måste vi vinna, så där måste vi täppa till.

Vad i Boden gör dom bra?

De har ett homogent lag framför allt. De har inga spelare som sticker ut, utan är mer en lagmaskin, de är stora och tunga och kör. Så alla heder åt dom och deras spel, de har satsat hårt under många år, så de har mycket deg i kistan och ett rutinerat lag.

Hur löser ni hemresan nu då?

Vi flyger hem 20.45 ikväll med direktflyg till Göteborg. Så vi har en dag på hotellet och sedan blir det hemresa.

Vad har du att säga till fansen inför lördagens match?

Vi har sett vilken skillnad det gör med mycket folk i hallen och kan vi få det trycket vi haft under säsongen och bygga på det och lite till så kommer det göra de där procenten som kan avgöra matcherna till vår fördel. Så man ur huse! Vi har inte varit så här långt i ettan sedan säsongen 06/07, så det är rolig händelse som jag hoppas folk kommer och ser.

Till sist: Är säsongen godkänd även om nu åker ut?

– Det är svårt att analysera innan den är färdigspelad, men experter och förståsigpåare hade inte trott vi skulle spela kvartsfinal, så vi har i alla fall övertygat några om att vi är att räkna med. Internt ville vi komma till allettan, men vi missade på målskillnad och att som nykomlingar ta oss till slutspel. Och vi tror fortfarande på detta till 100%, att förlora i en femte period talar om att det är en jämn matchserie, så det är lite som krävs för att det ska väga över till vår fördel.

Lämna ett svar