Uppföljning av tipset!

Igår tippade jag matcherna, idag blir det en uppföljning av dessa tips. Det visade sig att jag var rätt ute i de flesta fallen, men att jag tydligen jinxat Karlskrona tidigare.

Mitt tips: Troja-Nyköping 5-1 Blev: 6-1
I en period lyckades Nyköping hänga med och hålla 0-0, men sedan kunde Troja dra ifrån till en komfortabel 6-1-seger, precis som jag förväntat mig. Nyköping var formsvaga in i slutspelet och har inte alls kunnat matcha det tunga och omställningssnabba spel som Troja haft. Framför allt omställningsspelet har Troja fått bra utdelning på, något som kanske inte varit lika framgångsrikt tidigare under säsongen. Det finns egentligen ingenting som talar för att denna matchserie inte avgörs redan på lördag.  

Mitt tips: Piteå-Kalix 2-2 Blev: 2-2, 3-2 efter sd
Här var jag rätt ute när jag förutsåg en jämn och stenhård match, för så blev det verkligen. Piteå saknade Tommy Wargh medan Kalix saknade Nicholas Leyer och Libor Machan, som alla var avstängda efter storbråket i match ett som bara gav tvåor under matchen. Tre av fem mål föll i powerplay, men det avgörande målet kom i spel 5 mot 5 i sudden, när backen Fredrik Bergdahl kunde skjuta in 3-2-pucken stolpe in, hans andra mål för säsongen bara snacka om att göra det vid rätt tillfälle! Nu leder Piteå med 2-0 i matcher, men denna matchserie känns ingalunda över.

Mitt tips: Mariestad-Borlänge 5-1 Blev: 7-1
Även i denna match var det målmässigt jämnt i en period, men sedan rann Bois ifrån. Borlänge orkade inte riktigt stå emot Bois tunga checking och höga tempo längre och då kom misstagen som till slut gav en överlägsen Boisseger. Stor matchvinnare i Bois var Jesper Lindén med tre mål och två assist. Mycket talar för att lördagsmatchen kommer bli den sista i denna matchserie.

Mitt tips: Tyresö/Hanviken-Sundsvall 3-1 Blev: 4-4, 5-4 efter sudden
Det blev Tyresö/Hanviken-seger, precis som jag tippat, men först efter sudden och efter en betydligt målrikare tillställning än vad jag förväntade mig. Men det trodde man inte efter drygt halva matchen, för så långt ledde Tyresö/Hanviken med 3-0. Men Sundsvall tuggade sig undan för undan närmare, och gjorde bland annat mål shorthanded och gjorde två mål på sju skott i sista vilket tvingade fram sudden. Där kunde dock Gabriel Åhs avgöra. Det var hans andra seniormål, så även här var det en lite oväntad matchvinnare.  

Mitt tips: Dalen-Vimmerby 3-1 Blev: 3-5
Här är det bara att lyfta på hatten för Vimmerby. Man förlorade visserligen skotten, men gör man fem mål på 23 skott så vinner man ändå. Vimmerby har hittat vägarna genom Dalens täta defensiv på ett sätt som få andra lag lyckats med, och det skulle överraska om de inte tar hem detta nu i tre raka.

Mitt tips: Boden-Borås 4-2 Blev: 5-5, 6-5 efter sudden
Här var det en liten skräll på gång länge, för Borås ledde med 5-3 med fem minuter kvar. Men två snabba Bodenmål senare var det kvitterat och långt in i den femte perioden så kunde man också vinna med 6-5 efter mål av Alexander Wallin. Ett väldigt viktigt mål för nu säkrade Boden som sämst ett avgörande på hemmaplan. Men då måste Borås vinna sina båda hemmamatcher, orkar man ladda om och göra det?

Mitt tips: Strömsbro-Halmstad 2-3 Blev: 2-5
Som jag trodde så skulle Halmstad få en skön revansch från match ett. Faktum är att segern var än klarare än den såg ut, för med fem minuter kvar ledde Halmstad med hela 5-0, men Strömsbro tröstmålade två gånger på slutet. Hugo Johansson hade en jättematch i Halmstadströjan och stod för tre mål. Nu så åker lagen till Halmstad för match tre, och känslan är att Halmstad nu satt sig i förarsätet i denna matchserie.

Mitt tips: Visby-Karlskrona 3-1 Blev :2-4
Jag har tippat Karlskrona hela våren egentligen men när jag nu tippade dem som förlorare så vann de givetvis. Är det att jag jinxat dom som det berott på? Nu vann de i alla fall fullt rättvist, sedan grovjobbarna i laget, Sundlöv, Hagman, Heiver och Cruseman gått i bräschen och lett laget. Man jobbade och krigade hårdare än Visby, och då kommer också framgångarna. Kan man ta med sig detta till nästa match i Karlskrona så ser det bra ut för Karlskrona.

Foto: Marie Alexandra Kitteröd

Lämna ett svar