Mariestad och Troja imponerade, men KHK svarade för ny plattmatch

 Igår drog kvartsfinalspelet igång! Det spelades åtta matcher, där vi kanske inte bjöds på den yttersta spänningen i alla matcher, men där det ändå bjöds på en hel del spännande saker att lyfta fram.

Jag missade att se någon match igår, då jag hade annat uppbokat sedan långt innan man var medveten om att slutspelet började en tisdag, men jag såg ändå på Mariestad-Borlänge inatt. En match där jag måste säga att Mariestad imponerade. En jämn inledning följdes av allt fastare Boisgrepp om tillställningen och i den andra perioden var det långa stunder kattens lek med råttan. 4-1 slutade matchen, sedan framför allt Anton Blomberg visat upp hög klass, men Mariestad spelade solitt rakt över. Den där riktiga slutspelsnerven infann sig kanske inte riktigt, därtill var Mariestad för överlägsna. Men det lär vara ett ordentligt revanschsuget Borlänge redan ikväll, så det lär bli betydligt tuffare då.

***

Även Troja imponerade stort i sin match mot Nyköping. Man vann skotten med hela 39-11 och matchen till slut med 6-1. Troja ägde matchen totalt från börja till slut, och en som trivdes alldeles utmärkt var Henrik Rommel som bland annat bjöd på det här snygga Zorro-målet.  

Nyköping lär få svårt att rubba Troja också ikväll.

***

Piteå gjorde också det som förväntades av dem och vann mot Kalix. Men det var jämnare än vad kanske många trott, 2-1 skrevs slutsiffrorna till. Det var ingen enkel seger, utan här bjöds det verkligen upp till kamp! Ett exempel på det är nedanstående sekvens, där det mest uppseendeväckande var att det inte blev ett enda matchstraff utdelat.

Kan Kalix mönstra samma kraft och vilja också ikväll så är detta en match jag verkligen ser fram emot!

***

Det var länge målsnålt, tätt och jämnt i mötet mellan Tyresö/Hanviken och Sundsvall, men i den sista perioden så släppte målskyttet och Sundsvall kunde vinna på bortaplan med 3-1. Det var annars en match mellan två lag som satte defensiven i första hand, och Tyresö/Hanviken kom aldrig riktigt loss med det fina anfallsspel man har. Lägg därtill en storspelande Christof von Burg så var det Sundsvall som kunde ta ledningen i matchserien. Tyresö/Hanviken måste öka tempot i spelet om man ska kunna vinna mot ett fysiskt starkt Sundsvall.

***

Det var många som trodde att Boden skulle få en riktigt tuff utmaning i Borås, men på papperet så kunde man ta en tämligen komfortabel 4-1-seger. Men ska sanningen fram så kunde matchen ha slutat helt annorlunda om Borås fått utdelning på det chansövertag laget hade i den första perioden. Men en storspelande Carl Hjälm stod i vägen för allt och i andra perioden så var det Boden mest för hela slanten. Man vann den med 3-0 och sedan kunde man enkelt behålla ledningen i den tredje. Därmed så fick Boden en kanonstart på kvartsfinalspelet, undrar om Borås kan svara på det redan ikväll?

***

Vimmerby är av tradition slutspelsstarka och det visade man också i gårdagens match mot Dalen. Framför allt imponerade man defensivt när man lyckades nolla allettan södras femma. Själva gjorde man två mål framåt, dels ett psykologiskt i slutet av den första perioden, dels ett med bara åtta minuter kvar. Dalen försökte spela mer fysiskt efter det målet, men lyckades som sagt var inte få utdelning på det. Men det är antagligen en väg man kommer fortsätta på redan ikväll, för vinst där är ett måste om inte Vimmerby ska gå segrande ur denna kvartfinal.  

***

Strömsbro lyckades tack vare ett sent 3-2-mål vinna mot Halmstad i match ett. Det var en riktigt jämn tillställning i två perioder, där båda lagen turades om att ha taktpinnen. Men i den sista perioden så var Strömsbro det starkare laget, därför var det fullt logiskt att det också var de som till slut kunde avgå med segern. Strömsbro tog därmed sin första slutspelsseger, och man är säkert sugna på att ta en andra redan ikväll. Men första matchen var så pass jämn att det känns väldigt ovisst och spännande.

***

Många hade högt ställda förväntningar på att Karlskrona nu skulle kunna släppa ner axlarna och bara köra efter att efter mycket press till slut ha grejat slutspelsplatsen. Men av det såg man inget i den första perioden. Visby kunde enkelt kontrollera matchbilden och ledde rättvist med 1-0. I den andra perioden spelade dock Karlskrona med lite mer desperation, lite rakare, och man skapade också en del chanser. Men när Visby sedan gör 2-0 i numerärt underläge(!) i början av den tredje perioden så ”dör” Karlskrona och Visby kan spela av matchen och till slut vinna komfortabelt med 3-0. Karlskrona måste upp i tävlingsnivå redan från start ikväll, annars så kan detta bli en smärtsam upplevelse för storlaget.

Lämna ett svar