Guide: Så slutar Strömsbro-Halmstad

I veckan har vi åtta kvartsfinaler att se fram emot, och jag ska försöka ge er en ordentlig inblick i dem alla. Faktan om lagen, betyg på lagdelar, en kort inblick i hur de spelar och givetvis hur jag tror att matchserien slutar. Sexan i den norra allettan, Strömsbro, valde sjuan i den södra allettan, Halmstad.

Strömsbro

Placering i grundserien: 4:a med 30 poäng och 57-53 i målskillnad
Placering i allettan: 6:a med 27 poäng och 46-45 i målskillnad

Truppen på elitepropects

Betyg

Målvakter 3

Victor Eriksson är en målvakt av bra ettanklass som brukar hålla en räddningsprocent på ungefär 92. Han delar spade med Oscar Spinnars Nordin som inte riktigt håller samma klass i mina ögon, men visst, en kompetent målvakt.

Backar 2

Adam Deutsch och William Eriksson är två spelskickliga backar som betyder mycket i uppspelsfasen. William Mann och Fredrik Larsson två mer defensiva backar som är mer fysiska. Intressant inhopp på slutet av David Deutsch, som haft speluppehåll i två år men nu gjort comeback i sex matcher. Stark tvåa.

Forwards 2

Abbe Broberg har varit ett stort utropstecken, ha kom från Valbo i tvåan inför säsongen. Mikael Hansson är skicklig center som är bra med pucken. Store lillebror Gabriel Deutsch ett stort hot med sin fysik. Rutinerade Viktor Ehn kanske har sett sina bästa dagar men viktig för laget. Det är väl de viktigaste korten i en rätt jämn men inte superspetsig forwardssida.  

Tränare 3

Detta är Magnus Janssons andra säsong som tränare för Strömsbro, och för andra gången för han dem till allettan, denna gång förbättrades placeringen där från en åttonde till en sjätteplats. Starkt jobbat med ett lite begränsat spelarmaterial! Stark trea.

Powerplay 3

Laget hade en powerplayprocent på just över 23, det är ok men inte mer.

Boxplay 4

Powerplay var starkare, där var man faktiskt tredje bäst i hela norra ettan med endast 8 insläppta mål på 55 numerära underlägen.

Totalt betyg: 17

Så spelar Strömsbro

Strömsbro spelar ett fartfyllt spel med mycket skridskoåkning där man hela tiden försöker spel på spelare i fart. Det ger snabba spelvändningar som är det största offensiva hotet. Defensivt så är man duktiga på att hålla ihop laget och försöker hela tiden vara starka framför eget mål.

Halmstad

Placering i grundserien: 4:a med 32 poäng och 52-44 i målskillnad
Placering i vårettan: 7:a med 22 poäng och 47-50 i målskillnad

Truppen på elitepropects

Betyg

Målvakter 4

”Creepy” eller Jacob Crespin som han egentligen heter är en riktig matchvinnarmålvakt som kan stänga igen fullständigt. Han får stå allt, för bakom honom så finns dels Hampus Nivalainen som endast fått stå en enda match, samt Adam Ahnberg som lånats in från tvåan. ”Creepy” räddar dock en fyra i betyg, men den är svag.  

Backar 2

Tappet av den enda riktigt kreativa och offensiva backar Filip Persson på deadline day var givetvis blytungt för Halmstad. Nu står man med visserligen kompetenta backar, men mest av defensiv karaktär. Som väldige backen Jonathan Lundgren, en spelare som säkert blir nästa export och rutinerade Andreas Andersson och Robin Holm.

Forwards 3

Robin Dahse kan mycket väl vara hela hockeyettans MVP, alltså den spelare som betyder mest för sitt lag. Axlar ofantligt mycket speltid, i alla spelformer och är ändå riktigt bra trots att han måste ha konstant mjölksyra. Victor Gagic är också en skicklig center som bidrar både offensivt och defensivt. Avige Karl Påhlsson och Viktor Bernhartz offensiva hot. Kanadensaren Tommy Lee har lyft sig rejä.t på slutet. Därtill en hel del skickliga gnuggare. Stark trea.

Tränare 4

Jens Berggard blev uppflyttad i sista minuten inför grundserien och har gjort ett enormt bra jobb med en tunn och i flera delar oerfaren trupp. Förstår att matcha laget hårt och har fått framgång med det. Lyckades dessutom få laget att lyfta sig på slutet av serien när det stod och vägde, vilket är en bra egenskap.

Powerplay 2

Sedan Filip Persson lämnade står man utan back i powerplay och det har gett en obalans där man tvingats spela med fem forwards i powerplay. Så har laget också släppt hela fyra mål i spelet med en man mer. Och då man endast gjort nio själva på 50 försök så förstår alla att detta inte är ett ok facit.

Boxplay 1

Inte heller boxplay har fungerat optimalt, endast 70,91% och det är lite förvånande med tanke på hur många skickliga defensivspelare man har.

Totalt: 16

Så spelar Halmstad

Halmstad är södra grundseriens mest fysiska lag, man älskar att tacklas och krypa under skinnet på motståndarna. Laget har massor med attityd! Man jobbar tajt över hela isen, och har några spetsar som kan göra det framåt. Men framför allt så är man starka defensivt, med backar som är jobbiga att möta och vinna kamper mot framför mål.

Så slutar det och varför

Halmstad vinner med 3-1 i matcher.

Detta är en på papperet jämn match, men Halmstad har mer slutspelsrutin, man brukar kunna lyfta sig när det drar ihop sig, och det i kombination med en riktigt matchvinnarmålvakt fäller avgörandet till slut.

Lämna ett svar