Guide: Så slutar Tyresö/Hanviken-Sundsvall

I veckan har vi åtta kvartsfinaler att se fram emot, och jag ska försöka ge er en ordentlig inblick i dem alla. Faktan om lagen, betyg på lagdelar, en kort inblick i hur de spelar och givetvis hur jag tror att matchserien slutar. Tyresö/Hanviken valde som fyra och bestämde sig för att möta Sundsvall.

Tyresö/Hanviken

Placering i grundserien: 5:a med 29 poäng och 63-53 i målskillnad
Placering i allettan: 4:a med 31 poäng och 51-41 i målskillnad

Truppen på elitepropects

Betyg

Målvakter 4

Har säsongens stora genombrottsman som målvakt, Carl Lidö. 19-åringen hade inte gjort en a-lagsmatch inför säsongen men har norra allettans starkaste räddningsprocent (93,53%), och är kanske den enskilt kanske största anledningen till lagets succé. Backupen Victor Lundahl är kanske inte den stabilaste backupen dock.

Backar 3

Tappet av skicklige Edvin Hammarlund var givetvis tungt, men laget löste det ändå på ett riktigt bra sätt, vilket tyder på ett djup på backsidan även om det inte är lika bra som innan tappet givetvis. Ludvig Georgsson och Oscar Lundin är två spelskickliga backar, och Pelle Carlsson är en kompetent och rutinerad tvåvägsback.

Forwards 3

Lever mycket poängmässigt på sin starka förstakedja med rutinerade Matthias Sundberg och unga genombrottsmännen Joel Thulin och Fredrik Schlyter. I övrigt är det mest hårt arbetande forwards.

Tränare 3

Anders Hultin har en lång karriär inom Stockholmshockeyn, och tog över Tyresö/Hanviken inför denna säsong. Och det måste man säga att han gjort bra, att komma fyra i den norra allettan är det överlägset bästa resultatet gjort på jag vet inte när.

Powerplay 2

19,30% är knappt godkänt och man hade faktiskt näst sämst facit i den norra allettan.

Boxplay 4

Om powerplay är svagt så är boxplayet desto starkare. Finfina 88,52% och laget är överlag väldigt försvarsstarkt.

Totalt betyg: 19

Så spelar Tyresö/Hanviken

Tyresö/Hanviken är ett spelande lag med spelskickliga backar som är bra på att sätta fart i spelet. Just passningsspelet och omställningarna är lagets styrka, men de är inte riktigt lika starka offensivt denna säsong. Å andra sidan så är försvaret robust och det är svårt att skapa chanser på T/H.

Sundsvall

Placering i grundserien: 4:a med 30 poäng och 55-50 i målskillnad
Placering i vårettan: 7:a med 24 poäng och 52-62 i målskillnad

Truppen på elitepropects

Betyg

Målvakter 2

Det är en mycket svag tvåa, då målvaktssidan i Sundsvall i mina ögon är en akkilleshäl för Sundsvall. Varken Viktor Rönnkvist eller Christof von Burg är den där målvakten som står på huvudet och räddar laget kväll efter kväll.

Backar 3

Pontus Englund är en klassback på ettannivå och betyder massor för laget. Rutinerade Algot Landin är också en back av bra ettanklass precis som Johan Grönquist. På slutet plockade man tillbaka Anton Avehag, en offensivstark back, som dock är lite svagare i egen zon.

Forwards 2

Sebastian Kaijser är en klasspelare på ettannivå. Denna säsong har Marcus Sirén sluppit de hjärnskakningar som förföljt honom och då får han visa vilken bra spelare han är. Det är kring dessa två spelare det ska ske, för kraftspelaren Gustav Marnetoft som hade ett stort genombrott under grundserien, har det gått betydligt trögare i allettan.

Tränare 3

Jonas Lindström gör sin första hela säsong som tränare och han har skött sig med den äran. Sundsvall kom sjua i den norra allettan och det måste ses som klart godkänt.

Powerplay 2

Har allettornas svagaste powerplaystatistik med 16,33%, långt ifrån godkänt givetvis. Svag tvåa.

Boxplay 1

Om powerplay var svagt är faktiskt boxplay än svagare. Urusla 63,46%!

Totalt: 13

Så spelar Sundsvall

Sundsvall är ett tungt lag, med en snittvikt på över 85 kg, och det försöker de utnyttja på bästa sätt. Sundsvall älskar att spela fysiskt, det gör ont att möta Sundsvall. Smäller på så fort läge ges och kommer under skinnet på motståndarna.

Så slutar det och varför

Tyresö/Hanviken vinner med 3-1 i matcher.

Tyresö/Hanviken är det skickligaste laget, och även om man inte är lika fysiska som Sundsvall, så har man ändå spelare som kan stå upp när det blåser. Men det kommer säkert bli jämnare än 3-1-segern antyder.

Lämna ett svar