Så väljer lagen!

Det blev Borås och Kalix som nöp de två sista playoffplatserna och därmed är det dags att se framåt mot valet till playoff 1 som går av stapeln imorgon. Hur tänker lagen? Vad kommer de välja för motstånd? Jag har försökt kika in i spåkulan och sätta mig in i sportchefernas huvuden för att ge er svaren. Och åtminstone ett av valen kanske överraskar!

Troja

Har att välja på:
Sundsvall
Halmstad
Nyköping
Karlskrona
Vimmerby
Borlänge
Borås
Kalix

Hur går tankarna?
Borås tror jag imponerade så pass på Troja under playinspelet att de går bort för Troja. Jag tror även man har för stor respekt för Vimmerby efter deras fina vårserie. Halmstad hade man fullt upp med i slutomgången i allettan och är dessutom ett lurigt slutspelslag, så de är inte heller aktuella. Därmed faller de tre närmaste resorna bort, och valet kommer så stå mellan Borlänge och Nyköping. De två är tämligen jämbördiga svårighetsmässigt och då väljer man det av de två lagen som är kortast resväg till.

Väljer: Nyköping

Piteå

Hur går tankarna?
Kalix har ett givet val: Kalix. Det är nrämast, har spelat tuffa matcher i playin och är säkert lite slitna, samt att de redan från början är ett lag man bara ska slå. Övriga motståndare blir för lång resa och dessutom antagligen tuffare.

Väljer: Kalix/Vallentuna

Mariestad

Har att välja på:

Sundsvall
Halmstad
Karlskrona
Vimmerby
Borlänge
Borås

Hur går tankarna?
Borås hade kunnat vara ett alternativ då det är kortast resa. Men jag tror att också Mariestad har lite för stor respekt för den kapacitet Borås visade upp mot Krif och därför väljer bort dem. Borlänge och Vimmerby är då ungefär lika lång resväg (27 respektive 25 mil) och då tror jag att Mariestad hellre väljer Borlänge. Det är ett lag man känner väl sedan man mött varandra i grundserien så det blir inga överraskningar, men det är också ett motstånd jag tror att Mariestad känner att man kan vinna över, medan Vimmerby känns osäkrare på var de står.

Väljer: Borlänge

Tyresö/Hanviken

Har att välja på:
Sundsvall
Halmstad
Karlskrona
Vimmerby
Borås

Hur går tankarna?
Nu börjar valen bli tuffare, det finns liksom inga givna val att göra längre. Närmaste återstående val är Vimmerby, de skulle absolut kunna bli valet. Men det är i och för sig lite längre, men också smidigt att ta sig till Sundsvall. Så det är mellan dessa två lag tror jag att Hanviken väljer. Sundsvall har man dock mött redan, och det är alltid en fördel då man inte åker på någon otrevlig överraskning. Och man vann också senaste mötet mot Sundsvall i allettan med klara 6-1, så jag tror att de har rätt bra självförtroende inför valet.

Väljer: Sundsvall

Boden

Har att välja på:
Halmstad
Karlskrona
Vimmerby
Borås

Hur går tankarna?
Det blir en väldigt lång resa för Boden hur man än väljer, och därmed faller reseaspekten bort, utan man kommer helt enkelt välja det lag man tror erbjuder lättast motstånd. Karlskronas kapacitet tror jag man är lite för rädd för, visserligen har de inte visat mycket, men man är nog livrädd att de får allting att falla på plats. Halmstad är ett bevisat slutspelslag och är högst rankat av de lag som är kvar, så därmed faller nog också de bort. Då blir det en smaksak att välja mellan Vimmerby och Borås. Vimmerby kom klart före Borås i serien och har visat en ruggigt bra form, därför tror jag att det blir Borås som blir Bodens motstånd.

Väljer: Borås

Dalen

Har att välja på:
Halmstad
Karlskrona
Vimmerby

Hur går tankarna?
Dalen vann båda mötena med Karlskrona i allettan, senast i näst sista omgången, medan man vann en och förlorade en mot Halmstad. Vimmerby har man aldrig mött under säsongen. Därför så tror jag (eller kanske snarare hoppas för att inte allt ska vara så förutsägbart) att Dalen faktiskt tar det lite spännande valet att möta Karlskrona.

Väljer: Karlskrona

Strömsbro

Har att välja på:
Halmstad
Vimmerby

Hur går tankarna?
Jag tror att avståndet kommer få avgöra då jag tror att Strömsbro ser de båda valbara lagen som likvärdiga. Vimmerby ligger betydligt närmare och blir därför Strömsbros val.

Väljer: Vimmerby

Visby

Får: Halmstad

Lämna ett svar