Märkliga val som straffade sig

Imorgon görs valen till playoff och jag har satt mig ner och gjort ett första utkast hur jag tror att det kommer att bli. Men då jag tror att valen kommer att kunna falla olika ut beroende på dagens resultat mellan Kalix och Vallentuna så ligger jag lite lågt med dessa spekulationer till efter matchen, Istället tänkte jag istället bjuda på en lite tillbakablick på märkliga val av slutspelsmotståndare de senaste åren, val som sedan straffade sig. Jag väljer en matchserie från vardera tre senaste säsongerna.

Borlänges val av Visby 19/20

Borlänge gjorde en kanonsäsong 19/20 då man kom tvåa i den norra allettan och direktkvalificerade sig för semifinal. Då seriesegrarna spelade final om en plats till kvalserien så fick Borlänge välja som andra lag av alla lag. Inför semifinalen så kunde man välja bland Visby, Vimmerby, Nybro, Östersund, Boden och Tranås. Visby hade visserligen kommit in som sista lag från den södra allettan, men var kända som ett grymt slutspelslag som rubbat många storheter under åren. Det eller den krångliga resan avskräckte dock inte Borlänge utan valet föll på ö-laget, Det ångrade man nog i efterhand, för efter var sin seger på hemmaplan, så kunde Visby vinna den avgörande sista matchen på bortaplan med hela 8-2!

***

Bodens val av Mariestad 20/21

Säsongen 20/21 var Boden en segermaskin som körde över allt och vann den norra allettan i stor stil och efter att ha avfärdat Kalix i sitt första slutspelssteg så hade man fyra lag att välja på då man valde först: Mariestad, Visby, Östersund och Troja. Många trodde nog att de skulle välja Östersund, ett lag man slagit båda gångerna i allettan och som haft stora problem att slå ut Huddinge i slutspelssteget innan. Men man valde ett Mariestad som på ett imponerande sätt slagit ut serietvåan i den södra allettan, Dalen, i två raka matcher. Det slutade med två raka förluster för segermaskinen Boden och 2-9 i målskillnad över de två matcherna. Man kanske borde ha tagit i åtanke mer att Mariestad är ett slutspelslag av klass.

***

Karlskronas val av Vimmerby 21/22

Karlskrona kom femma i allettan förra säsongen och hade inte så många lag att välja på när de skulle välja motstånd inför semifinalen som det kallades då. Men Visby, Strömsbro och Vimmerby var alla möjliga val när det blev deras tur att välja. Då valde de Vimmerby, södra allettans sjua som ”alltid” gått till sista slutspelssteget innan de åker ut. Ett lite märkligt val då Strömsbro kom åtta i den norra allettan, och Visby gick till slutspel bakvägen. Valet kanske berodde på den enklare resan, men ibland bedrar snålheten visheten för Karlskrona fick se sig besegrade med ruggiga 8-2 på bortaplan, och även om man vann första hemmamatchen med 3-2 efter sudden så åkte man ändå ut då Vimmerby vann den avgörande  matchen med klara 4-1.

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Lämna ett svar