Så gick slutomgången i södra allettan

Igår spelades slutomgången i de båda allettorna, och det var dramatik på flera håll. I slutändan visade det sig dock att det inte blev så många omkastningar vad gäller placeringar, utan lagen höll sina placeringar. I detta inlägg så kikar jag på matcherna i den södra allettan.

I södra allettan så behövde Karlskrona ta två poäng mot Mariestad för att säkra en slutspelsplats. Det märktes också, speciellt i den första perioden, att laget hade mer att spela för. Man åkte mer skridskor, man vann fler närkamper och man gjorde också rättvist 1-0. Ju längre matchen led desto mer Mariestad blev det dock och man kvitterade ledningen och hade i slutet också bud på att vinna matchen, speciellt i powerplay i slutminuterna. Karlskrona redde dock ut det och lyckades till slut också vinna i sudden och ta de nödvändiga poängen. Därmed slutar laget åtta och får spela slutspel.

Mitt tips inför: 2-2 Blev: 1-1 (2-1 efter sd) Jag anade att motivation skulle göra en bra match mot klass, och då blev det också.

***

Även i Halmstad så var det hemmalaget som hade lite mer att spela för, då de behövde en poäng för att säkra sin slutspelsplats. Också här var det Halmstad som inledde bästa, delvis hjälpta av detta urtjusiga självmål av Trojabacken Daniel ”Trucken” Karlsson.

Halmstad ledde ett tag med 4-2, men även här så var det favoriterna som var starkast i slutet. De kvitterade i slutminuterna tack vare mål i numerärt underläge och kunde sedan vinna i sudden. Poängen Halmstad tog räckte dock för att säkra plats i slutspelet som sjua.

Tips: 2-4 Blev: 4-4 (4-5 e sd) Halmstad krigade på riktigt bra, och knep poängen man behövde.

***

Det gjorde att det tredje laget som jagade slutspel, Tranås, inte hade en chans att nå slutspel. Men hoppet levde in i slutminuterna men då krävdes det tre poäng hemma mot Dalen. Det gjorde att Tranås tog ut målvakten i 0-0-ställning, men man lyckades aldrig peta in något ledningsmål. Och när sedan beskedet kom att Karlskrona vunnit i sudden och hoppet var förlorat så kunde Dalen vinna i sudden med 1-0. Därmed så blir det lång semester för Tranås, som ännu en gång inte riktigt räckt till.

Tips: 3-2 Blev 0-0 (0-1 e sd) Jämnt förstod jag att det skulle bli, men nog trodde jag att Tranås skulle kunna göra några mål. Men man lyckades inte omvandla sitt spelövertag i mål.

***

Nybro jagade serieseger och hade ett väldigt mänskligt motstånd på andra sidan i Skövde. Ett Skövde som mönstrade bara fem ordinarie forwards, resten saknades vilket man kan tycka är illa. Fyra juniorer fick fylla ut på forwardsplatserna men man hade givetvis inte mycket att sätta emot. Dock så skrevs segersiffrorna ändå till blygsamma 1-4. Nybrosegern kom dock inte att förslå mer än till en andraplats i allettan södra.

Tips: 1-7 Blev: 1-4 Skövdes unga garde krigade bra, nästan bättre än de mer rutinerade gjort de senaste matcherna innan.

***

Kalmar gick också för serieseger, och hade därmed lite mer att spela för. Så var det också de som kunde vinna matchen med 2-4. Avgörande kom dock först i slutminuterna då Victor Crus Rydberg först gjorde 2-3 och sedan kom också 2-4 i tom kasse. Därmed så blir Kalmar seriesegrare i södra allettan.

Tips: 1-3 Blev: 2-4 Även här var jag rätt ute.

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar