Så gick slutomgången i norra allettan

Inte heller i den norra allettan så innebar den sista omgången några större förändringar placeringsmässigt, för även om det svängde i matcherna så var det ändå de lagen som låg bättre till i tabellen som slutligen avgick med segern i de första matcherna.

Den mest spännande matchen var den mellan Lindlöven och Nyköping. Lindlöven behövde vinna under ordinarie tid för att gå förbi Nyköping upp på åttondeplatsen som innebar slutspel. Men det var Nyköping som kom ut klart bäst och dominerade den första perioden ordentligt, och man ledde också med 2-0. Men till den andra så kom Lindlöven ut som ett helt nytt lag, och vände matchen till 3-2. I slutet på perioden så drog man på sig utvisningar vilket gjorde att Nyköping kom in i matchen igen och kvitterade. Den sista sedan inleddes jämnt, men när Nyköping tog ledningen med 4-3 så kunde de sedan spela av matchen. Det innebär att Nyköping går till slutspel medan Lindlöven får boka golftider.

Tips: 2-1 Blev: 3-4 Det var en svängig match där ändå Nyköping vann rättvist till slut, jag trodde mer på ett hemmastarkt Lindlöven även om jag förstod det skulle bli en jämn match.

***

En annan viktig match spelades i toppen av allettan norra. Hudiksvall och Piteå gjorde upp om vilket lag som skulle komma tvåa. Det blev en rätt tillknäppt och jämn historia, men Hudiksvall var i förarsätet större delen av matchen och kunde till slut vinna med 4-1 med sista i öppen kasse. Därmed så blir det Hudiksvall som direktkvalificerar sig för semifinal, medan Piteå blir trea.

Tips: 2-1 Blev: 4-1 Fick rätt att Hudiksvall skulle dra det längsta strået, men de fick något mål mer än förväntat.

***

Även Hanviken kunde blanda sig i toppstriden om de vann mot Väsby. Men trots att Hanviken hade ledningen med 2-1 en bit in i andra perioden så föll man till slut med 3-2. Väsby var det klart starkare laget i den tredje perioden, det avgjorde en annars jämn tillställning. Därmed så blir Väsby poängstarkaste ettan, medan Hanviken får nöja sig med en fjärdeplats.

Tips: 2-2 Blev: 3-2 Inte helt fel ute, men Väsby fick ett extra mål tack vare en stark tredjeperiod.

***

Det enda laget som förlorade mot ett lägre placerat lag var Strömsbro. För man missade massor med klara målchanser hemma mot Sundsvall och då förlorar man också med 4-2. Det var annars Strömsbro som tog ledningen i den första perioden, men efter tre raka Sundsvallsmål så kunde Sundsvall sedan hålla undan och vinna matchen. I och med förlusten så tappar Sundsvall femteplatsen och blir sexa. Därmed så får man välja som näst sista lag i kvartsfinalen. För Sundsvalls del var segern mest av akademisk betydelse, även om den givetvis ger lite självförtroende inför fortsättningen.

Tips: 3-2 Blev: 2-4 Jag trodde att då Strömsbro hade mer att spela för så skulle de också vinna, men tji fick jag (och alla Strösmbrofans).  

***

Strömsbros förlust gav Boden en chans att nå femteplatsen, och den tog man. Efter att ha fullständigt ägt bortamatchen mot Kiruna i två perioder, så tappade Boden lite i sista. Men då ledde man redan med 4-0, så även om Kiruna hämtade in två mål så kunde Boden spika slutsiffrorna till 5a 5-2 i tom kasse och alltså nå en femteplats.

Tips: 2-5 Blev 2-5 Mitt i prick!

Lämna ett svar