Borås och Kalix skaffade sig matchboll

Det var Borås och Kalix som skaffade sig var sin matchboll i playin-spelets första matcher. Borås imponerade när man slog tillbaka Krif med 3-1 på hemmaplan, medan Kalix länge låg under mot Vallentuna innan man kvitterade i slutminuten till 2-2, och sedan också kunde vinna med ett tidigt suddenmål.

 Borås tog tag i taktpinnen direkt och var det klart starkare laget i den första perioden. Krif hade inte mycket etablerat anfallsspel alls, därför var det lite överraskande när de kunde ta ledningen med 1-0 efter en fin tekningsvariant som lämnade Jesper Andersson helt ren på bortre och hans direktskott satt obevekligt högt bakom Konstantin Barulin. Borås kvittering kom dock omgående, då matchens bästa spelare, Anders Eriksson fick pucken gratis sedan en Krifares klubba gått av när han skulle skjuta. Anders kommer i en en mot en-situation, där han pausfintar sig förbi sin bevakning innan han skjuter och sedan kan slå in sin egen retur.

Den andra perioden var jämnare spelmässigt, men då fick Borås retroaktiv utdelning. För även om Krif, speciellt under första halvan, fick väl så långa anfall och skapade väl så mycket chanser, så var det Borås som gjorde målen. Och man gjorde dem för att man krigade lite hårdare, något man gjorde hela matchen, man var verkligen beredda både på att dela ut och att ta smällar, att täcka skott, att ge allt för att vinna 50/50-puckarna. Framför allt var 2-1-målet ett exempel på det. Emil Saarinen Eek jobbar sig till en puck bakom Boråsmålet som såg förlorad ut, lägger in den framför där Emil Eriksson störtar fram och drar in pucken högt. När sedan också 3-1 kom efter en strålande framspelning av Fredrik Eriksson till en ren Jakub Kanka som snubblar man som kan lägga en backhand till Albin Storm som skjuter in tvåmålsledningen via klubben på Emil Cederlund.

Efter det försökte och försökte Krif, men man var aldrig riktigt nära. Borås spelade knallhårt i egen zon, och Krifarna kom aldrig riktigt loss. Och när de väl kom loss så täckte Boråsarna skotten som om deras liv hängde på det. Det var en inställning Krif aldrig riktigt kom upp i. Ska Krif kunna matcha Borås så måste de tävla lika mycket, vilja vinna lika desperat. Annars så tar detta slut efter nästa match.

***

Vallentuna hade dirigentpinnen större delen av matchen mot Kalix, man hade längre anfall, man förde spelet. Men Kalix var farliga i sina spelvändningar hela tiden. Men när Vallentuna lyckades ta en 2-1-ledning och Kalix såg ut att stånga sig blodiga mot ett stabilt spelande Vallentunaförsvar, så räckte det ändå med ett skott av Emil Lindblom i slutsekunderna så var det kvitterat. Och med bara 19 sekunder spelade så var Samme Emil Lindblom som låg bakom också segerpucken. Han drev in pucken på högerkanten och hittar med en delikat passning in framför mål till Wille Åström som kan direktskjuta in matchavgörande 3-2-pucken. Snacka om impact player!

Nu blir det returmöte i Kalix, där har hemmalaget inte förlorat under hela vårettan. Kalix ska dock inte känna sig alltför säkra, för idag var det Vallentuna som var det starkare laget spelmässigt, men så var det bara den lilla detaljen att det handlar om att omsätta spelövertaget i mål också…

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar