Så slutar playin

Imorgon så drar slutspelet igång, då det är dags för fyra lag att spela första matchen i playin. Vallentuna tar emot Kalix, medan Borås gästas av Krif. Men hur slutar matchserierna?

Vallentuna-Kalix

Kalix vann ett genrep inför denna playin-serie när man igår 4-3-besegrade Vallentuna. Det ger en indikation på slagstyrkan lagen emellan. Det kommer bli en jämn och spännande matchserie, där båda lagen sitter på spets som kan avgöra till deras fördel. Här är mina betyg på lagdelarna:

Målvakter
Kalix 3+ Vallentuna 3
Kalix har två målvakter som båda kan mura igen, medan Vallentuna litar mycket på unge Hugo Haas.

Backar
Kalix 3- Vallentuna 3-
Kalix Johan Pettersson är givetvis nyttig med sin rutin, men även Alfred Hjälm besitter spetskvaliteter. Dock tunt bakom. Vallentuna är något bredare, men inte lika spetsiga, rutinerade Tobias Ericsson undantagen.

Forwards
Kalix 2+ Vallentuna 3-
Emil Lindblom är den klart lysande stjärnan i Kalix, medan Vallentuna har en bättre spetsbredd i Gustav Jansson, Christian Holmblad och Jacob Lundin.

Jag tror att Kalix ändå kommer vinna detta, och det i kraft av hemmaplansfördel Kalix har vunnit samtliga åtta matcher hemma i PART arena och även om Vallentuna vinner första matchen så blir det till slut en 2-1-seger i matcher för Kalix.

Tips: 2-1 i matcher till Kalix

Borås-Krif


Lagen har var sin seger i vårettan, och det talar för en jämn playin-serie. Här är mina betyg på lagdelarna:

Målvakter
Borås 4+ Krif 4+
Konstantin Barulin är en gigant som kan vinna matcher på egen hand, men tunnare bakom. Krif har två toppmålvakter i Emil Cederlund och Felix Tengvall.

Backar
Borås 2 Krif 3
Borås litar mycket på rutinerade Fredrik Eriksson, bakom honom är det väldigt tunt. Krif har inte samma spets men är väldigt mycket bredare.

Forwards
Borås 3+ Krif 3
Spets finns verkligen i Borås, med Erikssönerna (Henrik och Anders) och finske Joni Nikko och ryssen Vadim Berdnikov. Men djupet saknas. Krif har inte samma spets, men visst finns det kvalitetsspelare som Martin Pärna, Andreas Nordfeldt och Vincent Reimer, och dessutom en bättre bredd.

Som ni kan läsa: Borås har spetsen, Krif bredden. Jag tror att Krifs bredd och ett bättre självförtroende, man kommer ju från nio raka segrar, fäller avgörandet och att man vinner matchserien med 2-0.

Tips: 2-0 i matcher till Krif

Lämna ett svar