Två matcher i södra allettan

Ikväll spelas det två matcher, båda i den södra allettan. Den ena känns rätt oviss och påverkar slutspelsstreckstriden i allra högsta grad. Den andra berör övre strecket men lär bli betydligt mindre dramatisk.

Halmstad-Visby

Halmstad gick in i säsongen som stora underdogs med tanke på sin struliga försäsong med sin sena igångsättning av lagbygget, tappade nyckelspelare och sent avhoppad tränare, men överraskade stort i grundserien och gick till allettan. Där inledde man också starkt men har sedan dess tappat mer och mer, nu ligger man på en niondeplats med fyra förluster senaste fem matcherna. Men steget upp till slutspelsplats är inte stort, man ligger på samma poäng som åttan Tranås och bara två poäng bakom sjuan Karlskrona, och man har dessutom tre matcher kvar att spela medan konkurrenterna bara har två. Men det är inga enkla matcher man har kvar att spela, efter dagens match mot femman Visby så har man i nästa match Kalmar, för att i slutomgången möta trean Troja. Ikväll är kanske med andra ord bästa chansen att ta poäng som är kvar.

Visby är å andra sidan ingen enkel motståndare. Laget har fem bortasegrar på sju matcher och har dessutom vunnit sex av sina sju senaste matcher. Framför allt så har laget fått defensiven att stämma bra och har i målvakten Filip Lindblad södra allettans kanske just nu bästa målvakt. Adderar man dessutom att Halmstad har fem raka hemmaförluster så talar mycket för Visby.

Motivationen borde dock vara högre hos Halmstad. Laget spelar som sagt var måstematcher nu på slutet, medan Visby redan är klara för slutspel och man har hamnat lite i ingenmansland, man kommer med stor sannolikhet att komma femma eller sexa.

Tips: 1-3

Troja-Skövde

Troja stod för en stabil insats mot Karlskrona senast, där man i drygt 58 minuter knappt släppte till en målchans, samtidigt som man skapade mycket framåt. Samtidigt så var man ineffektiva framåt, och när Karlskrona sedan spelade betydligt mer desperat och plockade ut målvakten så lät man Karlskrona både reducera och kvittera. Så med andra ord visade Troja upp både styrka men också svaghet i senaste matchen. Jag tror att tränare Jens Gustavsson vill se mer beslutsamhet i avslutslägen och ett annat lugn om det är jämnt i slutet.

Jag tror dock inte att Skövde kommer vara något riktigt bra test på dessa egenskaper. Laget är totalt avsågat och har inget att spela för, och utan motivation så gör man oftast inga bra insatser. Därmed så borde Troja ha ett bra läge att både få göra en hel del mål, men man slipper antagligen också att hamna i stressade situationer under slutet av matchen. Troja bör med andra ord klättra förbi Nybro och inta en andraplats när matchen är spelad.

Tips: 5-1

Lämna ett svar