Så slutar toppstriden i södra allettan

Igår fokuserade jag på striderna kring nedre strecken, idag hamnar fokus på de övre. Vi börjar med toppstriden i den södra allettan, där det är fyra lag som slåss kring strecket som innebär direktkvalificering till semifinal, och därmed en avsevärt större chans att nå den allsvenska kvalserien. Kalmar, Nybro, Troja och Mariestad ryms alla inom tre poängs marginal och det känns väldigt öppet hur det slutar, men här är min analys och förutsägelse.

Här är nuvarande tabell:

Matcher kvar

Kalmar
Skövde b (tian i tabellen)
Halmstad h (nian i tabellen)
Visby b (femman i tabellen)

Nybro
Tranås b (åttan i tabellen)
Visby h (femman i tabellen)
Skövde b (tian i tabellen)

Troja
Karlskrona b (sjuan i tabellen)
Skövde h (tian i tabellen)
Halmstad b (nian i tabellen

Mariestad
Dalen h (sexan i tabellen)
Tranås h (åttan i tabellen)
Karlskrona b (sjuan i tabellen)

Kalmar, Nybro och Troja har alla kvar att möta hopplösa jumbon Skövde, där har de tre enkla poäng att hämta.

Kalmar har i övrigt kvar att möta Halmstad som lär slåss för sitt liv för att passera Tranås och/eller Karlskrona för att inte ha spelat klart, samt ett riktigt formstarkt Visby.

Nybro har två svåra matcher kvar. Dels Tranås som inte lär vilja vika ner sig i kampen om en slutspelsplats. Dels mot Visby som är formstarka och väldigt starka på bortaplan dessutom, man har plockat 15 av 21 poäng resande fot i allettan.

Troja har också två luriga matcher kvar, mot två lag som slåss om att få spela slutspel. Varje poäng Halmstad och Karlskrona kan ta kan vara avgörande.

Mariestad har tre matcher som alla är svåra utmaningar på sitt sätt. Dalen är bortastarka, de har endast en förlust på bortaplan. Tranås och Karlskrona kämpar för fortsatt spel efter allettan.

Hur slutar det då?

Jag tror att Kalmar och Nybro behåller topplaceringarna. De har tre enkla att plocka mot Skövde och får ändå ses som favoriter också i resterande två matcherna de har kvar. Och går de rent spelar det ingen roll om Troja också gör det, försprånget de skaffat avgör till Nybros och Kalmars fördel. För Mariestads del så blir nog fokus på att behålla fjärdeplatsen.  

Foto: Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar