Så slutar kvalstrecksstriden i den södra vårettan

Då har turen kommit till att fokusera på den södra vårettan och streiden runt kvalseriestrecket. Det handlar om att undvika de två nedersta placeringarna, varav Köping redan laget beslag på en. I övrigt är det två lag som slåss om att slippa ta den sista, Mörrum och Forshaga. Segeltorp kan i teorin också bli indraget, men då ska båda de andra lagen gå rent i stort sett och det händer inte.

Här är nuvarande tabell:

Matcher kvar

Mörrum
Segeltorp b (sjuan i tabellen)
Tyringe h (sexan i tabellen)
Huddinge b (fyran i tabellen)

Forshaga
Krif h (tvåan i tabellen)
Köping b (tian i tabellen)

Att Forshaga vinner över Köping räknar jag med, men jag räknar också med att de kommer förlora mot ett starkt Krif. Så då hänger det på vad Mörrum åstadkommer. De har tre matcher på sig att lösa tre poäng, och de lär inte vara favoriter i någon av matcherna, men det är heller inget omöjligt motstånd.

Hur slutar det då?

Jag tror att Mörrums större motivation gentemot Segeltorp och Tyringe kommer göra att de kan vinna i alla fall en av matcherna och därmed slipper de kvala sig kvar, medan Forshaga får försöka revanschera sig i en kvalserie.

Lämna ett svar