Så slutar toppstriden i norra allettan

Då har turen kommit att syna toppstriden i den norra allettan. Där är Väsby klara seriesegrare (i praktiken), men där bakom så är det två lag som slåss om andraplatsen som ger semifinalplats. Hudiksvall ligger just nu tvåa, en poäng före Piteå, men med en match mer spelad.  

Här är nuvarande tabell:

Matcher kvar

Hudiksvall
Väsby h (ettan i tabellen)
Piteå h (trean i tabellen)

Piteå
Sundsvall b (åttan i tabellen)
Sundsvall h (åttan i tabellen)
Hudiksvall b (tvåan i tabellen)

Hudiksvall har kvar att möta topplagen, och man behöver vinna båda för att lösa andraplatsen av egen kraft.

Piteå har dubbelmöte med Sundsvall kvar, och där krigar visserligen Sundsvall för sin existens men Piteå ska vara det bättre laget och man vann också båda mötena i grundserien. Så där tror jag man kommer vinna, sedan är det eventuellt en helt avgörande match i sista omgången mot Hudiksvall.

Hur slutar det då?

Jag tror att Piteå kommer bli tvåa i den norra allettan. Jag tror att Väsby blir för tuffa för Hudiksvall på söndag och då räcker det för Piteå att vinna dubbelmötena mot Sundsvall för att säkra andraplatsen.

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar